A Warner-istálló ezt tudja felmutatni a Grammyre

2016/12/08  ·     ·  koncert.hu

2017 február 12-én rendezik meg az 59. Grammy díjátadót Los Angelesben. A Warner Music Group idén is számos előadóval és produkcióval indul a zeneipar egyik legnívósabb rendezvényén, íme a legfontosabbak!​

A Warner-istálló ezt tudja felmutatni a Grammyre

Az idei húzónevek: Twenty One Pilots és Lukas Graham

Az amerikai duót a legjobb felvétel és a legjobb pop előadó kategóriákban jelölték a „Stressed Out" slágerüknek köszönhetően, a Suicide Squad-hoz írt „Heathens" számukkal pedig a legjobb rock előadás, a legjobb rock dal és a legjobb filmzene díjáért versenyeznek. 

Lukas Graham 2016 elején robbant be a köztudatba Lukas Graham című albumával. Az album első  megjelenése, a „7 Years" a mai napig vezeti a nemzetközi listákat, a Grammy-n pedig a legjobb felvétel, a legjobb dal és a legjobb pop előadás kategóriájában esélyes.

A country zenészek: Sturgill Simpson és Brandy Clark

Sturgill Simpson olyan sztárok mellett esélyes a legjobb lemez díjára, mint Beyonce, Justin Bieber és Adele.  A Sailor's Guide to Earth az amerikai énekes-dalszerző harmadik nagylemeze, amely egyben a legjobb country lemez kategóriában is jelölt. Az album olyan dalokat tartalmaz, mint a „Breakers Roar" és az „In Bloom".

Brandy Clark idén adta ki második, Big Day in a Small Town című lemezét, amely a legjobb country album kategóriában esélyes, illetve a „Love Can Go to Hell" című dal a legjobb country előadásban jelölt.

 

A rockerek: Gojira, Korn és Disturbed
 
A francia metálbanda idén adta ki a Magma című lemezét, ami annyira ütősre sikerült, hogy a legjobb rock album kategóriában esélyes. Az együttes nem csak korongon, hanem élőben is verhetetlen: „Silvera" című számuk a legjobb metál fellépés kategóriában jelölt.

A Disturbed egy különleges feldolgozással került a jelöltek közé: a „The Sound of Silence"-szel a Live on Conan-ben léptek fel, amellyel a legjobb rock fellépésre pályázhatnak.

A Korn az új, The Serenity of Suffering című lemeze egyik hardcore számának, a „Rotting in Vain" élő előadásáért kapta a legjobb metál előadás jelölést.

 

Filmzenék: Suicide Squad és Vinyl: The Essentials Season 1

Mind a Suicide Squad, mind a VINYL: The Essentials Season 1 is esélyes a legjobb filmzene díjára, illetve a Suicide Squad két dallal is versenyez: a „Heathens"és a „Purple Lamborghini" is.

 

Február 12-én kiderül, hogy melyik fellépők vihetik haza a gramofon szobrocskákat.

A teljes jelölt-lista itt található


 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek