Bezár az R33

2017/02/20  ·     ·  koncert.hu

Úgy tűnik, a tél sok mindent magával visz, vitte az Instantot és a Fpogasházat, de ezek helyére a tavasz pakol is valamit. Az R33 azonban – úgy tűnik – végleg bezárja kapuit.

Bezár az R33

Volt abban valami hátborzongatóan abszurd, ahogy a "marhás" kapun bement az ember, aztán elsétált a "sóhajok hídja" mellett... Érzékenyebb lelkűek ilyenkor nem tudtak nem gondolni a vágóhídi állatokra és sorsukra... Az R33 belül azonban szerethető tér volt, könyvespolccal, megkopott bájú kanapékkal, bútorokkal, normális pultosokkal, üzenetekkel bősélgesen ellátott mellékhelyiséggel – mindez egy olyan tágas térben, amelyből mostanában kevés adatik; ha leült az ember, el tudta képzelni, milyen szocreál ünnepségeknek adott helyett a nagyterem. Azoknak, akik a Kultin, a Süsin vagy a WB-n "nőttek fel", komfortos volt a közeg, visszahozott valamit a régi idők szellemiségéből.

Most egy igen szűkszavú közlemény jelent meg a hely FB-oldalán:

KÖZLEMÉNY

Kedves Barátaink!

A szombati események és a telep sorsának alakulása fényében az R33 klubot hamarosan bezárjuk. Záró eseményeket a későbbiekben fogjuk meghirdetni. Köszönjük a szeretetet és együttérzést!

Dear Friends!

The Club R33 is closing down soon. Thank you for the good times together, and please check our closing events soon.

Azt már az Indexből tudjuk, hogy a rendőrők rúgták rá az ajtót a bent tartózkodókra, a razzia során több embert előállítottak drogügyletekből kifolyólag.

Hát, mit mondjunk. Szeretetünkről és együttérzésünkről biztosítjuk az újabb elhalálozó underground szórakozóhelyet. Alig van már belőle...

Fotó: R33 FB

Bezárt az Instant

***

FRISS KÖZLEMÉNY

Kedves Barátaink!

Mindenek előtt szeretnénk együttérzésünket kifejezni azok iránt az emberek iránt, akiknek minimum a szombat estéjét tette tönkre a hivatal. khm...

Iszonyatosan jól esnek a kommentjeitek, ez is bizonyítja, hogy volt értelme a munkánknak. Köszönjük a töretlen lelkesedést amivel támogattatok, támogattok minket!

Nem csak a szombati események járultak hozzá ahhoz, hogy úgy döntsünk, ebben a formában nem tudjuk folytatni a működést. A Vágóhíd területét részletekben eladják a közeljövőben, így eleve bizonytalanná vált, meddig maradhatunk a helyszínen.

A kezdeti sokk után végiggondolva a dolgokat egyértelmüvé vált hogy mielőtt véget ér ez a korszak, mindenkinek szeretnénk biztosítani még legalább egy lehetőséget, hogy jól érezze magát nálunk. Ezért áprilistól május közepéig a goától a metálig záróbulikat szeretnénk csinálni mielőtt végleg bezár az R33.

Az elmúlt évek nemcsak a féktelen partizásról szóltak, a házban komoly művészeti tevékenység folyt az első pillanatoktól kezdve.

És hogy kik vettek ebben részt?a teljesség igénye nélkül:

Apey and the Pea, Óperentzia, T. Bali és az I.O.N., Colorstar, Jazzékiel, Bércezesi Robi, Cabaret Medrano, Grand Mexican Warlock, Run Over Dogs, Junkie Jack Flash, Middlemist Red, Kettős Tamás és a Vadszamarak, Anima Sound System, Hétfő Este BB, Punnany Massif, Mr Busta és az RTM, Turbo, Nemjuci, Judy Jay, Energy Workers, Peter Ogi, Másik János, Korog, Balaton, Ef Zámbó Happy Dead Band, Tripó feszt, Hajós András, Császári Pillanatművek, Songora, Sunrise Circus, Quantum Cowboys, Karmapirin, Spider, Mother's Cake, Barb Wire Dolls, Solarfields, Carbon Based Lifeforms, Nastia, Hollai Heiser Ádi jams, Tony Takács, Sickratman, HétköznaPICSAlódások, Barckca, Entrópia Architektúra, Rakehell, Korai Öröm, Szagos Hörigekkók, Talking Horses, Meszecsinka, Puszi, Biorobot, Zomblaze, Fugu, Aurafood, Nikola Parov, Gazda Bence, Mészáros Árpád Zsolt, Mr Papagiorgio, Yellow Spots, Barabás Lőrinc Eklektric, Lite Seed, Csángálló, Pluto, Freak Fusion Cabaret, Inspirál Társulat, Tűzmadarak, Robur Sound System, és még sokan mások...

Kiállítások, bográcsozás a kertben, és közvetlen hangulat.....MINDIG:)

Olyan sok minden történt nálunk hogy képtelenség lenne akárcsak emlékezni is mindenre...

Mindezt nulla állami, vagy bármilyen komolyabb támogatással, csak TI támogattatok minket!

R33 Egyesület

Várunk mindenkit szeretettel záró bulijainkon, az eventeket megtaláljátok a facebookon hamarosan!

R33 Egyesület



 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek