Emlékszel még a Lambadára? Megölték a Kaoma énekesnőjét

2017/01/20  ·     ·  koncert.hu, MTI

A rendőrség tájékoztatása szerint Loalwa Braz Vieira elszenesedett holttestére csütörtökön bukkantak rá egy kiégett autóban – nem messze az énekesnő Rio de Janeiróhoz közeli településen lévő panziójától. Az énekesnőt saját recepciósa és annak két társa gyilkolta meg.

Emlékszel még a Lambadára? Megölték a Kaoma énekesnőjét

Loalwa Braz (63) brazil énekes és dalszerző volt, négy nyelven énekelt és beszélt tökéletesen. Zenészcsaládba született, és 13 éves korától fogva énekelt. Legutóbbi szólóalbuma 2006-ban jelent meg. Ő énekel a meglehetősen szürreális Orangina-reklámban is.

 

A szépnek mondható életpálya tragikus véget ért, Loalwa Brazt az eszméletlenségig ütlegelték támadói, végül a saját autójába fektették, és elhajtottak a gépkocsival. Az autó azonban egy kilométer után lerobbant, ezért a bűnözők felgyújtották...

A Lambada úgy beleivódott a kollektív zenei emlékezetbe, mint a Kacsatánc. Nincs olyan lagzi vagy céges buli, ahol a dj lankadó figyelmét kihasználva ne tolná be valaki, de amíg a Kacsatáncot még egy óvodás is el tudja járni, addig a Lambada csípőtekerő mozdulatai (a feketebőrű harmonikáscsaj megvan?) okozhatnak némi derűs pillanatot a a nyomokban józan nézőközönség soraiban.

A számot jegyző Kaoma egyébként nem dél-amerikai, hanem francia zeneakar volt – Loalwa Brazt a wiki vendégénekesként tartja számon, a legtöbb mostani cikkben azonban vezető énekesként aposztrofálják. Tökmindegy egyébként, sokáig élt Franciaországban, az biztos. Áldás vagy átok: a Lambada akkorát szólt, hogy tízből tíz ember nem tud egyéb művet felhozni tőlük, a  klipet is rongyosra játszották a videodiszkók és a tévécsatornák, úgy rémlik, valamelyik adó éjfél utáni válogatásába most is bekerült szilveszterkor. A klipet Brazíliában vették fel, a két gyerek meg híres énekes-táncos volt, Chico & Roberta néven futottak, s ugyanaz volt az ügynökük, mint a Kaomának.

A Lambada-single a CBS csúcstartója volt, vagy 25 milliót adtak el belőle világszerte, és irdatlan mennyiségű feldolgozása született, amelyből persze mi sem maradhattunk ki. Ki más, mint ő:


 

 

Szólj hozzá!


Hölgyeim és uraim, ő SLASH!

Hölgyeim és uraim, ő SLASH!

A Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators a "The River Is Rising – Rest of the World Tour ’24" keretében – 21 ország 32 városában lépnek fel...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Azahriah nem zárja skatulyába magát. Vagy de?

Skatulya I. címmel megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez időzítve tett közzé.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.
Új koncertek