Percek alatt elfogytak a jegyek Ariana Grande manchesteri koncertjére – Robbie Williams is fellép!

2017/06/02  ·     ·  koncert.hu, MTI

Na jó, volt az majdnem fél óra is, mire elfogytak a jegyek Ariana Grande vasárnapi manchesteri koncertjére, amelyet az amerikai énekesnő a múlt havi manchesteri fellépése végén elkövetett öngyilkos merénylet áldozatainak emlékére és a sérültek megsegítésére szervezett, világsztárokkal összefogva.

Percek alatt elfogytak a jegyek Ariana Grande manchesteri koncertjére – Robbie Williams is fellép!

A 23 Ariana Grande az észak-angliai nagyváros 21 ezer fős rendezvénycsarnokában, a Manchester Arenában lépett fel május 22-én, és teltházas koncertje után egy öngyilkos merénylő nagy erejű pokolgépet robbantott fel a távozó tömeg közepén. A merényletben 22-en meghaltak, 117-en szenvedtek kórházi ellátást igénylő sebesüléseket.  A halálos áldozatok között hét gyermek van, a legfiatalabb egy nyolcéves kislány.

A manchesteri koncert az énekesnő Dangerous Woman címmel futó világturnéjának része volt, de Ariana Grande ügynöksége a merénylet másnapján bejelentette, hogy a koncertkörutat felfüggesztik. Grande két koncertet tartott volna a londoni O2 arénában is, de ezeket a fellépéseket is törölték. Az énekesnő azonban már nem sokkal a merénylet után megígérte, hogy visszatér Manchesterbe, és ügynöksége a múlt héten be is jelentette a nagyszabású vasárnapi rendezvényt.

A helyszín az 50 ezer fős Old Trafford krikettstadion, a Lancashire County Cricket Club otthona lesz, nem messze a Manchester United futballklub stadionjától. A jegyárusítás csütörtökön kezdődött, és nem tartott sokáig: a szervezők bejelentése szerint 20 perc alatt az összes belépő elfogyott. A vasárnapi rendezvényre a tragikus véget ért májusi koncert teljes közönsége ingyenes belépőt igényelhetett csütörtök délutánig, a fennmaradó jegyeket pedig egységesen 40 fontért (15 ezer forintért) lehetett megvenni.

Sokan panaszt emeltek ugyanakkor a hivatalos jegyárusító cégnél, mivel a jegyek közül sok szinte azonnal megjelent különböző online viszonteladó portálokon, nem egyszer 200 fontért vagy még drágábban. A belépők hivatalos terjesztője, a Ticketmaster csütörtökön bejelentette, hogy automatikusan érvényteleníti a viszonteladói oldalakon megjelenő koncertjegyeket, így azokat nem érdemes sokszoros áron megvásárolni.

A One Love Manchester címmel megszervezett vasárnapi koncerten Ariana Grande oldalán fellép Robbie Williams, Justin Bieber, a Coldplay, a Little Mix popegyüttes, a Manchesterben alakult Take That, valamint Katy Perry, Pharrell Williams, Miley Cyrus és Niall Horan.

Ariana Grande és művésztársai a rendezési költségeken felüli teljes bevételt és a befolyó adományokat a merénylet áldozatainak hozzátartozóit és sérültjeit segítő, We Love Manchester nevű alapítványnak adományozzák. Az alapítványt a manchesteri városi tanács és a brit Vöröskereszt közösen hozta létre. A szervezők legalább kétmillió font (több mint 700 millió forint) bevételt várnak a jegyeladásokból és az adományokból.

A vasárnapi koncertet a BBC televízió és a BBC rádió is közvetíti, és világszerte fogható online közvetítés is lesz.
 


 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek