Rost Andrea volt idén az ENSZ-gála sztárja

2016/10/26  ·     ·  koncert.hu

Az Egyesült Nemzetek Szervezete alapításának alkalmából minden év október 24-én nagyszabású gálakoncertet rendeznek a New York-i ENSZ-székházban. A rendezvény kiemelt sztárművésze idén Rost Andrea Kossuth- és Liszt-díjas szoprán volt.

Rost Andrea volt idén az ENSZ-gála sztárja

Az ENSZ-gálán a Magyar Állami Operaház zenekara lépett fel Szennai Kálmán vezényletével, közreműködtek a Magyar Nemzeti Balett táncosai és László Boldizsár tenorista is. A koncerten elhangzó darabokat a magyar ENSZ-misszió állította össze, az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékének ajánlva, de egyúttal mindazok emlékére is, akik a szabadságért, az emberi jogokért, az emberi méltóságért harcoltak szerte a világban.

Az est sztárvendége Rost Andrea szopránénekesnő, de a fellépő művészgárda nemzetközi volt. Elsősorban olyan művészeket kértek fel, akiknek hazája sokat küzdött a szabadságért, de például fellépett ausztrál, dán, Srí Lanka-i művész is. Az ő országaik ugyanis annak idején részt vettek az 1956-os magyar eseményekkel foglalkozó különleges ENSZ-bizottság munkájában.

A gálaesten az első beszédet Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár mondta el, aki annak idején, 12 éves gyermekként, levelet írt az ENSZ akkori főtitkárának, s arra kérte Dag Hammarskjöldet: segítsen Magyarországnak, hogy a szabadságért folytatott harcát sikerre vihesse...

 


 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek