50 év: Rolling Stones-kiállítás jövőre Londonban

2015/07/03  ·   Ajánló   ·  koncert.hu, MTI

Rolling Stones-kiállítás nyílik jövő áprilisban a londoni Saatchi Galériában: az Exhibitionism című nagyszabású tárlaton a világhírű banda tagjainak naplói, levelezése, személyes tárgyai, hangszerei láthatók és korábban be nem mutatott videofelvételek is várják a közönséget.

50 év: Rolling Stones-kiállítás jövőre Londonban

A londoni galéria két emeletét szentelik a három éve eltervezett kiállításnak, amelyre a kurátorok ötszáz tárgyat gyűjtöttek össze a rockegyüttes személyes archívumaiból. A rajongók a banda fellépéseinek színpadi dizájnjától a páratlan gitárokon és hangszereken át a ritka hangfelvételekig számtalan izgalmas látni- és hallanivalóra számíthatnak - számolt be róla szerdán a BBC News. Bemutatják a Stones, valamint tervezők, színészek, filmesek - köztük Alexander McQueen, Ossie Clark, Andy Warhol, Tom Stoppard és Shepard Fairey - együttműködésének gyümölcseit is.

"Jó régen szerettük volna már ezt a kiállítást, de azt akartuk, hogy tényleg nagyszabású legyen. Úgy terveztük meg, akár egy koncertturnét, és szerintem most az időzítés is megfelelő" - mondta el Mick Jagger, a banda frontembere. Keith Richards hozzáfűzte, hogy miközben az anyag a Rolling Stonesról szól, nem csak a tagokon van a hangsúly, szerephez jut például az együttes munkáját támogató technikai stáb is. Ronnie Wood és Charlie Watts arról beszélt, hogy elégedettek a kiállításnak otthont adó Saatchi Galériával, mint helyszínnel. "Nehéz elhinni, hogy ötven éve kezdtük, de csodás visszanézni pályafutásunk kezdetére" - fogalmaztak és megjegyezték, hogy a kiállítás egyúttal segít felidézni a történteket.
Az április 6-án megnyíló kiállításra július 15-től lehet jegyet vásárolni. A Exhibitionism szeptemberig tekinthető meg a brit fővárosban, a következő négy évben a világ további 11 városában mutatkozik be.

A Rolling Stones 2012 óta több mint 225 millió fontos bevételre tett szert élő koncertjeiből. A legendás együttes három éve kezdte újra a turnézást öt év kihagyás után, körbeutazták műsorukkal Európát és Észak-Amerikát, majd Ázsiában, Ausztráliában és Új-Zélandon is felléptek. Zip Code című koncertsorozatuk júniusban kezdődött Észak-Amerikában, ahol július közepéig 15 előadásuk lesz.

Forrás


 

 

Szólj hozzá!


Fellegterápia – bemutatkozó album és lemezbemutató a MANYI-ban

Fellegterápia – bemutatkozó album és lemezbemutató...

Fellegterápia címmel elkészült a FellegAjtó első nagylemeze. A név egy világzenei és etnoprojektet takar, amely ötvözi a hagyományos népi...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Idén is koncertek töltik meg a Gyárkertet Veszprémben

Nagy kérdés volt, hogy a tavalyi, egész nyáron át tartó fesztivál folytatja-e a működését, hiszen az Európa Kulturális Fővárosa projekt már befejeződött. A válasz megérkezett: igen!

A hang már megvolt, most jön a fény is – 13. évadát nyitja a héten a Park

Az április 25-én induló új évadban már igazán nem kellene semmit csinálniuk a parkosoknak, csak jó koncerteket, programokat, azt' kész, hiszen a tavalyi évad megnyitása előtt arról számoltunk be, hogy komoly tuningot kapott a hangrendszer. De a Kispál óta tudjuk, hogy "ésfénynek" is lennie kell.
Új koncertek