A Müpában még a United is más: jubileumi nagykoncert 28 zenésszel

2015/11/25  ·   Ajánló   ·  Labancz Andrea

December 1-én a Müpában egy különleges ünnepi koncertet ad hazánk legnépszerűbb pop-funk együttese. A United slágereket ezúttal közel 30 zenész – vokalisták, fúvósok és vonósok - adják elő a zenekar tagjaival együtt.

A Müpában még a United is más: jubileumi nagykoncert 28 zenésszel

Gondolta volna, hogy idén 15 éves a „Hófehér Jaguár”? Az ikonikus dal mellett a United zenekar jegyzi többek között a „Keserű méz”, a „Hárman párban”, a „Hajnalban még a Nap is más”, a „Nincs ősz, nincs tél” és a „Végső vallomás” című slágereket… Elég csak ránézni ezekre a címekre, és máris elkezdjük dúdolni a jól ismert dallamokat, melyek kitörölhetetlenül a fejünkbe vésődtek. Pély Barna csapata a Müpával és az MR2 Akusztik Plusszal közösen egy egyszeri, meg nem ismételhető koncerttel szeretné emlékezetessé tenni ezt a kerek évfordulót a tisztelt nagyérdemű számára.

Pély Barna jellegzetes hangja mellett a United slágerek fő jellegét tipikusan három hangszercsoport adja: a háttérvokálok, a vonósok és a fúvósok. A december 1-i koncerten ezeken a posztokon nyolc-nyolc vendégzenész foglal majd helyet, így a zenekar tagjaival együtt 28 zenész áll majd a színpadon. Az este anyagához kifejezetten erre a koncertre, erre a felállásra készülnek el a hangszerelések. A koncerten természetesen felcsendül az összes nagy United sláger, és számos egyéb saját szerzemény, a zenekartól már jól megszokott dinamikus, magas energiaszintű előadásmódban.

A United (Pély Barnabás, Romhányi Áron, Mits Gergő, Potesz Balázs) a szó legszorosabb értelmében véve professzionális zenekar, tagjai kizárólag zenével foglalkoznak: a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen diplomáztak, főiskolai tanárként oktatnak a Kodolányi János Főiskola Művészeti tanszékén, továbbá zeneszerzőként, zenei rendezőként, vagy zenei producerként is rendszeresen segítenek más hazai előadóknak. A zenekar felkészültsége és népszerű dalai minden bizonnyal garanciát jelentenek egy magas szakmai színvonalú, monumentális, ám egyben önfeledten szórakoztató zenei élményre.


UNITED 15 ÉVES JUBILEUMI KONCERT - MR2 AKUSZTIK

Müpa - Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

2015. december 1.


 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek