A zenevonat berobog a Zichy udvarba: szimfonikus koncert LGT dalokra Karácsonnyal és Somlóval

2015/07/01  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Az Óbudai Nyár kulturális programsorozat egyik csemegéjeként LGT dalok csendülnek fel szimfonikus hangszerelésben július 4-én a Zichy udvarban

A zenevonat berobog a Zichy udvarba: szimfonikus koncert LGT dalokra Karácsonnyal és Somlóval

A 70-es, 80-as évek egyik legmeghatározóbb hazai együttesének, a Locomotiv GT-nek legnagyobb sikerei csendülnek fel ezen az eddig sosem hallott, egyedi előadásban. A szimfonikus zenekar, a kiváló énekesek és szólisták arra a különleges feladatra vállalkoznak, hogy a rock-alap teljes mellőzésével, kizárólag szimfonikus hangszerelésben szólaltassák meg a progresszív rockzene magyarországi úttörőinek méltán híressé vált dalait.

Eredetileg egy beat-rock zenekar vagyunk, de a mai világban már teljesen elfogadott, hogy az ételeket és a zenei stílusokat is szeretik megbolondítani, másfajta ízt kölcsönözni nekik és ettől mássá, érdekesebbé tenni - mondta Somló Tamás, az LGT tagja. - Szerintem a legtöbb zenét át lehet hangszerelni úgy, hogy olyan a hangzása, mintha mindig is szimfonikus- lett volna. Amikor az Óbudai Danubia Zenekar megmutatta a dalokat, nagyon tetszettek nekem, és Karácsony James-nek, sőt Presser Picinek is. Nekünk ez egyfajta stíluskirándulás, amely kimondottan jólesik. Tanulunk egyfajta komolyságot is, hiszen itt nem egy rock vagy beat zenekarról van szó, hiszen 60 ember van a színpadon, akik egy emberként azon dolgoznak, hogy profin megszólaljanak az LGT dalok ebben a más köntösben. 

A koncerten fellép az Óbudai Danubia Zenekar, Malek Andrea és Feke Pál, az Árpád Gimnázium Kórusa Orosz Erzsébet vezetésével, a sztárvendégek pedig Karácsony János és Somló Tamás lesznek. Vezényel: Bíró Péter.


Olyan neves zenekarokat és előadókat láthatunk és hallhatunk még a nyár folyamán, mint Kulka János, aki „Ha volna valaki” című zenés estjével lepi meg az érdeklődőket, de fellép a Ghymes együttes, Lajkó Félix, Horgas Eszter, a Benkó Dixiland Band, a Boban és Marko Markovic Orkestar, Weszely Ernő, Charlie, valamint lesz háromnapos Blues fesztivál is, melynek keretében a műfaj jól ismert hazai és nemzetközi képviselőit láthatjuk.

Gyermekprogramokban sem lesz hiány, hiszen az Alma együttesen kívül a Kaláka, a Hahó együttes, a Kolompos és a Szélkiáltó is szórakoztatják majd a kicsiket. Az apróságoknak a zenén kívül is rengeteg elfoglaltságot kínálnak a szervezők, ilyen lesz például a Római Baba-mama klub óvodásoknak július 14-én, augusztus 11-én pedig az óvodás korú gyermekeket és szüleiket várják egy délelőtti aquincumi kalandozásra, mely során mitológiai történetekkel és az aquincumi Festőházzal ismerkednek, valamint római játékokat készítenek.

Az Óbudai Nyár további programjairól itt olvashattok

 


Képtár

  • A zenevonat berobog a Zichy udvarba: szimfonikus koncert LGT dalokra Karácsonnyal és Somlóval kép 43955
 

 

Szólj hozzá!


Hölgyeim és uraim, ő SLASH!

Hölgyeim és uraim, ő SLASH!

A Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators a "The River Is Rising – Rest of the World Tour ’24" keretében – 21 ország 32 városában lépnek fel...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Azahriah nem zárja skatulyába magát. Vagy de?

Skatulya I. címmel megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez időzítve tett közzé.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.
Új koncertek