Amikor az ukrán meg a német dj összedobja a kütyüit: Goldberg Variations live a Dürerben

2015/04/20  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Mi történik, ha az eszelős tekintetű német és a kegyetlen és kompromisszummentes drum and bass új felfedezettje összebarátkozik? Segítünk: Goldberg Variations.

Amikor az ukrán meg a német dj összedobja a kütyüit: Goldberg Variations live a Dürerben

Mathis Mootz (The Panacea) és Maxim Anokhin (Limewax) már a megismerkedésükkor, közel egy évtizede tudták, hogy sok közös vonásuk van. Mindketten szeretik a klasszikus zenét, ahogyan részt is vettek klasszikus zenei oktatásban, közös a zenéhez való hozzáállásuk és a kedvenc előadóik is. Számos projektet vittek közösen, és segítették egymást, ha a másik elakadt az alkotási folyamatban. Néhány éve döntöttek úgy, hogy megalkotják a Goldberg Variations-t, amely arra a koncepcióra épül, hogy színpadra vigyenek egy teljesen élő produkciót, ahol nincsenek számítógépek, kizárólag az a rengeteg kütyü, amivel eljátszadoznak fellépés alatt. Ahogy egyszer nyilatkozták: „Everything is possible in Goldberg Variations, the freakier the better!”

The Panacea igen termékeny elektronikus zenész és dj Németországból. Szereti feszegetni a drum and bass határait leginkább az industrial és a hardcore felől, energikus dj-szettjeiben is előszeretettel nyúl minél több műfajhoz. Rengeteg mellék-, alprojekt és kollaboráció fűződik a nevéhez a raggacore-tól, a hardcore-technón át, a J-pop énekes Hanayón keresztül az ambientig.

Az ukrán származású zenei producer-dj, Limewax tizenhét évesen jelentette meg első EP-jét, és fiatal kora ellenére elég hamar nagy népszerűségre tett szert. Zenéjét a hardstep és a darkstep ihleti, de talán legjobban az agresszív skullsteppel lehet definiálni.


Goldberg Variations live

Időpont: 2015. április 30.
Kapunyitás: 22.00
Kezdés: 22.00
Helyszín: Dürer Kert nagyterem, Martin Audio system (XIV. Ajtósi Dürer sor 19-21.)
Nagyterem: Goldberg Variations live (Position Chrome), Panacea (Position Chrome), Limewax (Freak Rec.), Jade (Eatbrain), Migu (Black Hoe), Parano!d
Jegyár: kedvezményes elővételben 2500,- Ft, elővételben és helyszínen: 3000,- Ft


Képtár

  • Amikor az ukrán meg a német dj összedobja a kütyüit: Goldberg Variations live a Dürerben  kép 42062
 

 

Szólj hozzá!


Hölgyeim és uraim, ő SLASH!

Hölgyeim és uraim, ő SLASH!

A Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators a "The River Is Rising – Rest of the World Tour ’24" keretében – 21 ország 32 városában lépnek fel...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Azahriah nem zárja skatulyába magát. Vagy de?

Skatulya I. címmel megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez időzítve tett közzé.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.
Új koncertek