Apu, kezdődik: Lesátánistázták a metálzenekart Kecskeméten, HEX-lemezt nem árulhatnak, de azért fellépnek

2017/09/21  ·   Ajánló   ·  koncert.hu, FB

Feltehetően minden idők leglátogatottabb Apey & The Pea koncertje lesz Kecskeméten pénteken. A buli adatlapját mellékeltük, ha valaki esetleg még csatlakozni akar.

Fotó: ATP FB

Tegnap este az alábbi poszt jelent meg a zenekar FB-oldalán:

Kedves Kecskemétiek,

"Pénteken nem arulhatunk merchet, sem az új lemezünket, nagyon sajnáljuk, de egy nem várt fordulat folyományaképp egy helyi politikai képviselő olyan helyzetbe hozta a TEKA döntéshozóit, hogy ne árulhassuk a termékeinket a klubban az este folyamán mivel sért egyes vallási csoportokat. Nem igazán értjük a problémát, és a nyomás hatására fontolgattuk, hogy inkább lemondjuk a koncertet, és nem megyünk bele ebbe a méltatlan kompromisszumba. De tudnotok kell, hogy nekünk ez az este ennél fontosabb, szóval a tanácsunk holnap estére: ha szeretnétek vásárolni a HEX merchből, a webhsopon tudjátok megtenni, mi pedig kárpótlunk titeket élőben egy kisebb mészárlással.
Apey & the Pea"

Hogy mi áll  a dolog hátterében, arról a 444 ír, noha a lapnak is csak sejtései vannak egy másik FB-poszt alapján, ami egy helyi képviselő hisztijét tartalmazza, mert ugyanezen a helyen évekkel ezelőtt nem léphetett fel a Hungarica nevű, nemzeti rockot játszó banda.

Mondjuk, nem 1:1, mert az Apey & the Pea felléphet... De hogy vajon milyen törvény/szabály/helyi rendelet tiltja meg az árusítást, azt nem tudjuk, és azt sem, mekkora joga van egy képviselőbnek beleszólni egy intézmény életébe – vidékről beszélünk, tehát több, mint Budapesten. Egyébkén a dologban van még csavar, ami pl. a Hungarica szellemiségét és a játszóhely eredeti rendeltetését illeti, de ennyire nem mennénk bele.

Fotó: ATP MERCH

A kommentekből válogattunk:

"Na ők az óriási naaaaaaagy keresztėnyek. Annyira, hogy a magzatvizük is szentelt volt... Sokuk csak jpg.-n látott templomot is... ezėrt meghallgatom az albumot."

"Annyi merchet vigyetek amennyi elfér a kocsiba, kurvasok fog fogyni :)"

"Keresztény safe zone?"

"Istenfélő ember vagyok, és templomba járok. Nem látok kivetnivalót a zenétekben. Idióta barmok! Főhajtás a zenekar előtt!"

"Én kiállok a keresztények mellett, mostantól fordítva hordom az Apey pólómat."

"Sírok! Vagy inkább röhögök? Vagy inkább sírok?"

Ezt mi sem tudjuk eldönteni, ha azt nézzük, hogy a bandának fellendül a forgalma és tuti fullos buli lesz Kecsón pénteken, az mindenképpen örvendetes dolog, ami a politika térnyerését illeti, ezzel kapcsolatban azért vannak kétségeink.

Lényeg, hogy énekelj akkor is, amikor... tudod... :) :) :)

Apey & The Pea, HEX, Kecskemét, koncert, merch

 

 

Szólj hozzá!


Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és...

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Pulóveres nyitóhétvége a Kobuciban

Homeopátia, homeopátia... Reméljük sem efféle, sem egyéb gyógyhatású szerekre nem szorulnak majd azok, akik részt vesznek a ma nyitó Kobuci Kert startprogramjain.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.
Új koncertek