Apu, kezdődik: Lesátánistázták a metálzenekart Kecskeméten, HEX-lemezt nem árulhatnak, de azért fellépnek

2017/09/21  ·   Ajánló   ·  koncert.hu, FB

Feltehetően minden idők leglátogatottabb Apey & The Pea koncertje lesz Kecskeméten pénteken. A buli adatlapját mellékeltük, ha valaki esetleg még csatlakozni akar.

Fotó: ATP FB

Tegnap este az alábbi poszt jelent meg a zenekar FB-oldalán:

Kedves Kecskemétiek,

"Pénteken nem arulhatunk merchet, sem az új lemezünket, nagyon sajnáljuk, de egy nem várt fordulat folyományaképp egy helyi politikai képviselő olyan helyzetbe hozta a TEKA döntéshozóit, hogy ne árulhassuk a termékeinket a klubban az este folyamán mivel sért egyes vallási csoportokat. Nem igazán értjük a problémát, és a nyomás hatására fontolgattuk, hogy inkább lemondjuk a koncertet, és nem megyünk bele ebbe a méltatlan kompromisszumba. De tudnotok kell, hogy nekünk ez az este ennél fontosabb, szóval a tanácsunk holnap estére: ha szeretnétek vásárolni a HEX merchből, a webhsopon tudjátok megtenni, mi pedig kárpótlunk titeket élőben egy kisebb mészárlással.
Apey & the Pea"

Hogy mi áll  a dolog hátterében, arról a 444 ír, noha a lapnak is csak sejtései vannak egy másik FB-poszt alapján, ami egy helyi képviselő hisztijét tartalmazza, mert ugyanezen a helyen évekkel ezelőtt nem léphetett fel a Hungarica nevű, nemzeti rockot játszó banda.

Mondjuk, nem 1:1, mert az Apey & the Pea felléphet... De hogy vajon milyen törvény/szabály/helyi rendelet tiltja meg az árusítást, azt nem tudjuk, és azt sem, mekkora joga van egy képviselőbnek beleszólni egy intézmény életébe – vidékről beszélünk, tehát több, mint Budapesten. Egyébkén a dologban van még csavar, ami pl. a Hungarica szellemiségét és a játszóhely eredeti rendeltetését illeti, de ennyire nem mennénk bele.

Fotó: ATP MERCH

A kommentekből válogattunk:

"Na ők az óriási naaaaaaagy keresztėnyek. Annyira, hogy a magzatvizük is szentelt volt... Sokuk csak jpg.-n látott templomot is... ezėrt meghallgatom az albumot."

"Annyi merchet vigyetek amennyi elfér a kocsiba, kurvasok fog fogyni :)"

"Keresztény safe zone?"

"Istenfélő ember vagyok, és templomba járok. Nem látok kivetnivalót a zenétekben. Idióta barmok! Főhajtás a zenekar előtt!"

"Én kiállok a keresztények mellett, mostantól fordítva hordom az Apey pólómat."

"Sírok! Vagy inkább röhögök? Vagy inkább sírok?"

Ezt mi sem tudjuk eldönteni, ha azt nézzük, hogy a bandának fellendül a forgalma és tuti fullos buli lesz Kecsón pénteken, az mindenképpen örvendetes dolog, ami a politika térnyerését illeti, ezzel kapcsolatban azért vannak kétségeink.

Lényeg, hogy énekelj akkor is, amikor... tudod... :) :) :)

Apey & The Pea, HEX, Kecskemét, koncert, merch

 

 

Szólj hozzá!


A  Rage Against The Machine már nem létezik, de Tom Morello a Budapest Parkba jön

A Rage Against The Machine már nem létezik, de Tom...

Noha, a Rage Against The Machine már nem jutott el Magyarországra és már feltehetően nem is fog, legendás gitárosa, Tom Morello viszont hamarosan...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa jövőre az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Így nyaral a Balaton-parton a Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaan

Az anarchia helyett humorral lázadó, éppen 45 éves brit punk ikon, a Toy Dolls, a még kerekebb, négy évtizedet ünneplő Stratovarius a finn powermetal színeiben, és honfitársaik, az északi kocsmabulik hangulatát metalmuzsikába hajtogató Korpiklaani csapata is tiszteletét teszi Alsóőrsön, a Tábor Fesztiválon.

Budapesten lép fel a szörnymetál csapat, akikről teret neveztek el Finnországban

A Lordi legfrissebb, Screem Writers Guild című lemezét mutatja be március 23-án a Barba Negrában.
Új koncertek