Kis türelmet, gondolkozom!Kis türelmet, gondolkozom!
hirdetés
presser
Blues for Andor – in memoriam Oláh Andor

Blues for Andor – in memoriam Oláh Andor

2 hete · Ajánló · koncert.hu

Oláh Andor ikonikus figurája volt a zenei életnek, nem csak megjelenése, de a magyar blues-ban elfoglalt helye is feledhetetlenné tette. 2013-ban távozott az égi zenekarba, mindössze 47 évesen. 2014-ben a Sziget blues színpadát róla nevezték el.


A magyar bluesélet kiemelkedő szájharmonikásai Ferenczi György, Pribojszki Mátyás és Szabó Tamás közösen adnak koncertet az emlékére május 18-án, a Muzikumban. Ebben a formában – a három zenész egy időben, egy színpadon játszik – ez az első fellépésük.

A koncerten fellépnek még: BÉNYEI TIBOR, GÁL CSABA BOOGIE, LONG TALL SONNY, SZÁSZ FERENC, CSONKA VALTER, PINTÉR ZSOLT és JANKÓ MIKLÓS.

A koncertről hangfelvétel készül és CD-n is megjelenik.

Jó dolog, hogy a zenésztársak évek múltán nem felejtik el barátjukat és kollégájukat, arra buzdítjuk a blues-szerető közönséget, hogy csatlakozzanak hozzájuk.

Oláh Andorra itt emlékeztünk anno.

A remek fotót Császár Márta 2014-es, Talentométerre benevezett fotói közül vettük kölcsön.


 

 
 
 
 
21128Koncert
3449Előadó
1654Helyszín
 
Koncert naptár
 
Töltsd fel az oldalrasaját koncertedet, helyszínedet, zenekarodat
Chick Corea május 2-án a MoM...
Chick Corea május 2-án a MoM... Másfél év után ismét magyar színpadon játszik Chick Corea, a dzsessz történetének egyik legkiválóbb billentyűse. A 22 Grammy-díjjal rendelkező élő legenda ezúttal Trilogy elnevezésű formációjával lép fel május 2-án a budai MoM Sportban.
Musicalek szünet nélkül:...
Musicalek szünet nélkül:... Folyamatos játszási rendre tér át a magyar színházak közül elsőként a Madách Színház, amely a jövő évadtól egész évben várja a közönséget.
Ingyenes programok a Pesti...
Ingyenes programok a Pesti... Kodály Zoltánhoz és a zenei neveléshez kötődő ingyenes kulturális programok állnak az idei Nyitott ház rendezvény középpontjában május 27-én a Pesti Vigadóban.
Thanks Jimi nap a komáromi...
Thanks Jimi nap a komáromi... Ma este kezdődik és hétfőig tart a komáromi Monostori Erődben a 27. Tartóshullám Mediawave Együttlét. Az idei filmes versenyprogramban kilencven alkotást mutatnak be, a zenei kínálatban negyven koncert és különböző műhelyek közötti spontán együttműködés szerepel.
Koncert.hu már a mobilodon is!
 
Koncert.hu Android alkalmazásKoncert.hu iPhone alkalmazás
Új előadók és együttesek
 
Új koncert helyszínek