Cifra Palota XXL – Gyermeknap a Müpában

2017/05/25  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

A Müpa fennállása óta, immáron tizenharmadik éve rendezi meg nagyszabású gyermeknapi programsorozatát, a vasárnapi ingyenes családi rendezvény, a Cifra Palota nagytestvérét, a Cifra Palota XXL – Gyermeknapot.

Cifra Palota XXL – Gyermeknap a Müpában

A Müpa előtti zenés színpadon zenészek színe-java váltja egymást, a rendkívül népszerű Cimbaliband nyitja a sort, majd a Müpa rezidens gyerekzenekara, a Búgócsiga Zenede muzsikál. 12 órától a Czutorborsók lemezbemutató koncertjére kerül sor, majd a Mintapinty,és a gyerekek alkotta ütőzenekar, a Samba à la drums zárja a sort.

A Fesztivál Színház színpadán az ütőhangszerek világába enged betekintést a Bachtól Mennensig, 13 órától pedig egy robotlány csodálatos kalandjai elevenednek meg az Ann-droid című zenés színházi előadáson.

A legkisebbeket a Mesés-táncos színpad várja, ahol Benedek Kriszta Kerekítő Tippentője után interaktív bábelőadás, a Mása és a Medve következik, a sorban pedig Brub, egy zokni, akinek párja nincs követi, a Szamárfül társulat előadásában. Végül pedig a Picuri Muri, majd Szente János táncháza várja az érdeklődőket.

A színpadokon zajló események mellett számtalan egész napos program is várja az családokat. A Müpa parkolója ismét kreszpályává változik, így a biciklivel vagy rollerrel érkezők is kipróbálhatják magukat, de a nagyobb járművek kedvelői sem maradnak élmények nélkül, hiszen a BKK egy használatban lévő, bejárható busszal kedveskedik a résztvevőknek.

A WWF – Élő Duna programja a környezetvédelem fontosságára hívja fel a figyelmet, a Könyvmolyoló keretében meseírók varázsolnak könyves ligetet a Müpa elé. A gyermeknapok elmaradhatatlan kelléke, a körhinta, vagy a látványos királyi várjáték sem hiányozhat, de számtalan egyéb fejlesztő foglalkozás és sportlehetőség – no és persze verseny – is várja az érdeklődőket házon kívül és belül.

Szép idő esetén érdemes összecsomagolni a piknikkosarat, és a kerékpárokról sem kell senkinek lemondania, ha hajóval érkezik, mivel a BKK menetrendszerű folyami járatain kerékpár szállítására is lehetőség van.

 


 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek