Djabe Steve Hackett-tel (ex-Genesis) Óbudán!

2014/07/11  ·   Ajánló   ·  MTI, koncert.hu

A Genesis egykori legendás gitárosa, Steve Hackett, valamint a Mezzoforte dobosa, Gulli Briem is fellép a Djabéval július 18-án pénteken az óbudai Fő téren 19 órakor.

Djabe Steve Hackett-tel (ex-Genesis) Óbudán!

A dzsessz/világzenei fúziós műfaj egyik legjobb hazai csapata, a Djabe, valamint Steve Hackett, aki hét éven át volt a világ egyik legnépszerűbb progresszív rockzenekara, a Genesis gitárosa, 2003 óta készít közös felvételeket és koncertezik gyakran együtt. A kiváló izlandi instrumentális dzsessz-funk fúziós csapat, a Mezzoforte alapító dobosa, Gulli Briem először 2012-ben játszott a Djabéval.

A Djabe és Steve Hackett hosszú ideje évi két hetet tölt együtt koncertezéssel vagy stúdiófelvételekkel. Számos országban szerepeltek együtt, többek között Malajziában, Hollandiában, Horvátországban, Szlovéniában, Ausztriában, Bosznia-Hercegovinában, Romániában és Oroszországban. Hackett három számban játszott a Djabe legfrissebb, idén megjelent kilencedik stúdióalbumán, a Forwardon, Briem pedig öt dalban működött közre ütőhangszereken.

A július 18-i koncerten az Óbudai Nyári Fesztiválon számos klasszikus Genesis-siker elhangzik, lesz néhány szólókompozíció Steve Hackett-től és természetesen hallhatja a közönség a Djabe legfontosabb számait. A Djabe a Genesis számos dalát játssza koncertjein, például a Firth of Fifth-et, a Los Endost vagy az In That Quiet Earth-t; Steve Hackett egyedi gitárjátéka különleges színt ad a Djabe-számoknak is.

A Djabét 1995-ben alapította Égerházi Attila és az azóta elhunyt Sipos András. Az együttes stúdióalbumai mellett számos koncert CD-t és DVD-t adott ki. 2002 óta 42 országban lépett fel Európában, Észak-Amerikában és Ázsiában. A zenekarban Barabás Tamás (basszusgitár), Banai Szilárd (dobok), Égerházi Attila (gitár), Kovács Ferenc (trombita, hegedű, ének) és Kovács Zoltán (billentyűs hangszerek) szerepel.

Steve Hackett gitárossal a soraiban a Genesis 1970 és 1977 között nyolc stúdióalbumot és két koncertlemezt adott ki. Azóta szólóban dolgozik, illetve 1986-ban volt egy rövid életű zenekara, a GTR, amelyben Steve Howe, a Yes gitárosa is játszott. Legutóbbi kiadványa, a három CD-t és két DVD-t tartalmazó Genesis Revisited: Live At Hammersmith azt a tavalyi londoni koncertjét idézi fel, amelyen híres vendégénekesek - mások mellett Nik Kershaw és John Wetton - közreműködésével régi Genesis-számokat játszott el.

 

 

Néhány héttel ezelőtt Londonban három évtized után újra összejöttek a Genesis tagjai: Peter Gabriel, Steve Hackett, Mike Rutherford, Phil Collins és Tony Banks egy készülő BBC-dokumentumfilmben mesélt a progresszív rock egyik legfontosabb csapatának történetéről. Az elmúlt években sokszor keringtek pletykák az ötösfogat újraegyesüléséről, ez azonban eddig nem valósult meg. Az 1977-től zenélő hármas, Banks, Collins és Rutherford (Collinst 1996-tól 1998-ig Ray Wilson helyettesítette) utoljára 2007-ben turnézott.


Képtár

  • Djabe Steve Hackett-tel (ex-Genesis) Óbudán! kép 33544
 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek