Egy év kihagyás után visszatér hozzánk az Editors!

2017/09/19  ·   Ajánló   ·  Labancz Andrea

Utoljára 2016-ban járt nálunk a Sziget Fesztiválon a brit indie legfontosabb zenekara, az utánozhatatlan Editors. Most az A38 Hajó jóvoltából ismét részesülhetünk a kivételesen szuggesztív frontember Tom Smith és zseniális csapattársainak élménytúrájában.

fotó: Rahi Rezvani

Igaz, a dátum még messzinek tűnik, ugyanis sajnos egészen 2018. április 16-ig kell várnunk a csodára, de a banda népszerűségét mutatja, hogy a limitált számú karzatra szóló jegy gyakorlatilag 10 perc alatt elfogyott. Úgy, hogy az esemény még meg sem jelent a Facebookon. (UPDATE: Az A38 Hajó inforációja szerint rés volt a pajzson, ezért fogytak el a karzatos jegyek, de lesz még!)

Mielőtt elcsodálkoznátok azon, hogy kerül az A38 hajóterébe karzat, azt is eláruljuk, hogy a szervezők előre gondolkodtak, így a koncert valójában az Akvárium Klub Nagyhalljában kerül megrendezésre.

Az Editors a brit indie egyik legnépszerűbb zenekara: már az első album is komoly sikereket, Mercury-jelölést és jelentős eladásokat hozott. Az együttes, mindenekelőtt a zenei agy, Tom Smith finom arányérzékkel keverte a gitárorientált rockzenét az újhullámos hangzással, a New Musical Express kifejezésével élve egyfajta dark discót, sötét diszkót hozva létre. Talán leginkább az Echo & The Bunnymenre vagy a Joy Divisionre emlékeztet az Editors zenéje, amit sokan az amerikai Interpol brit párjaként emlegetnek.

Nem véletlen, hogy az Editors - mindenekelőtt két legsikeresebb, második és harmadik albumának - számai éppoly népszerűek a rockfesztiválokon, mint a partikban. Hűvös elegancia, távolságtartás, ugyanakkor mély és személyes szövegek, hidegen csengő-bongó szintik, fülbemászó riffek: az Editors minden nehézség nélkül ötvözi ezeket a végleteket.

A hivatalos jegyértékesítés szeptember 21-én indul, de javasoljuk, hogy ne várjatok az utolsó pillanatig, mert szinte biztos, hogy még az idén elfogy minden jegy.

Forrás: A38 Hajó

Editors, A38 Hajó, Akvárium Klub

 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek