Fischer Ivánnal lép fel a világ egyik legjelentősebb muzsikusa – nincs belépő!!!

2016/10/24  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

A Dohány utcai zsinagógában koncertezik Fischer Iván és a Budapesti Fesztiválzenekar december 1-jén 19 órakor. Az adománygyűjtő hangverseny szólistája a világ egyik legjelentősebb muzsikusa, a zongoraművész-karmester Daniel Barenboim lesz. Az összegyűlt támogatásokat a zenekar a Zsinagógakoncertek folytatására fordítja. A hangversenyre a belépés ingyenes, de a várható nagy érdeklődésre való tekintettel a részvételhez regisztrálni kell.

Fischer Ivánnal lép fel a világ egyik legjelentősebb muzsikusa – nincs belépő!!!

A Budapesti Fesztiválzenekar két évvel ezelőtt, az ingyenes Közösségi Hetek című kezdeményezése keretében indította el azt a hazai koncertsorozatát, melynek során kiüresedett, elárvult vidéki zsinagógákba, mellette pedig vidéki templomokba, idősotthonokba és gyermekgondozási intézményekbe viszi el a muzsikát.

A Zsinagógakoncertek fogadtatása minden várakozást felülmúlt. Nagy lelkesedést váltott ki a helyi lakosokból, akik mindenhol megtöltik a templomok padsorait, és felelevenítik emlékeiket az egykori, kiirtott zsidó közösségről. A Zsinagógakoncertek híre bejárta az egész világot, sok külföldre vándorolt honfitársunk látogatott haza egykori közösségébe.

Annak érdekében, hogy a Budapesti Fesztiválzenekar folytathassa a Zsinagógakoncerteket, és a következő években Magyarország minden üresen maradt zsinagógájába eljuthasson, 2016. december 1-én 19 órakor ünnepélyes koncertet ad a budapesti Dohány utcai zsinagógában. Bár a koncert ingyenes lesz, lehetőséget biztosítanak mindazoknak, akik adományaikkal támogatni szeretnék ezt a kezdeményezést. Az adományokat a következő évek Zsinagógakoncertjeire fordítják.

Az est szólistája a világ egyik legjelentősebb muzsikusa, a hatszoros Grammy-díjas zongoraművész-karmester Daniel Barenboim lesz, aki közismerten gyakran lép fel a nemzetközi megbékélés érdekében. Ő, a karmester Fischer Iván, és a zenekar tagjai is felajánlották honoráriumukat a Zsinagógakoncertek javára. A hangversenyen Mahler, Prokofjev és Beethoven muzsikáját hallhatja a közönség.

A regisztrációról és az adományozási lehetőségekről a www.bfz.hu oldalon tájékozódhatnak.


 

 

Szólj hozzá!


Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és...

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Pulóveres nyitóhétvége a Kobuciban

Homeopátia, homeopátia... Reméljük sem efféle, sem egyéb gyógyhatású szerekre nem szorulnak majd azok, akik részt vesznek a ma nyitó Kobuci Kert startprogramjain.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.
Új koncertek