Jose Carreras: Előbb vagy utóbb be kell fejezzem az éneklést

2016/07/13  ·   Ajánló   ·  koncert.hu, MTI

Nagyon szerencsés, kiváltságos ember vagyok, az én szakmám a legjobb a világon - fogalmazott az M1 aktuális csatornának adott interjúban a legendás tenor, José Carreras, aki utolsó világkörüli turnéja részeként 2017. január 20-án lép fel a Papp László Budapest Sportarénában.

Jose Carreras: Előbb vagy utóbb be kell fejezzem az éneklést

"Az összes lehetséges helyre el szeretnék jutni, ahol ez idáig felléptem pályafutásom alatt, ezek közül pedig az egyik Budapest. A 70-es évek elején már jártam a magyar fővárosban, az Erkel Színházban énekeltem. Nagyon jó tapasztalataim vannak az ottani közönségről" - fűzte hozzá az énekes, akinek a napokban mutatták be új operáját Bécsben.

"A turné akár évekig is eltarthat, de előbb vagy utóbb be kell fejezzem az éneklést. Sajnálatomra, de ilyen az élet" - jegyezte meg. Hangsúlyozta: Magyarországon nagy tradíciója van a komolyzenének, a magyar közönség magas komolyzenei tudással rendelkezik, ezért mindig öröm ide érkeznie.

A pályafutása alatt több magyar zenekarral és művésszel - köztük Marton Évával és Tokody Ilonával - is együtt dolgozó katalán származású operaénekes elárulta azt is, kisgyermekként a futball miatt kezdett el érdeklődni Magyarország iránt, mivel akkoriban sok magyar labdarúgó játszott a Barcelonában. 1976-ban állt színpadra először Budapesten, a Bohéméletben és a Maszkabálban énekelt.

José Carreras a januári koncertről szólva elmondta: változatos és színes repertoárral készül az alkalomra, a darabok között lesznek olasz és spanyol dalok is. Németországból fog Budapestre érkezni, ahol mindössze pár napot tud majd eltölteni.

A kérdésre, hogy sikerült-e minden kitűzött célját megvalósítania, úgy felelt: "vannak olyan dolgok amiket nem sikerült megvalósítanom, de igazságtalan lenne, ha most panaszkodni kezdenék. Nagyon szerencsés, kiváltságos ember vagyok, hogy karrierem abban az irányban alakult, ahogy szerettem volna, hogy megadatott a lehetőség színpadon közönség előtt énekelni, érzelmeket közvetíteni az embereknek. Az én szakmám a legjobb a világon".

Mint fogalmazott, művészként küldetésének érzi továbbadni a közönségnek mindazt, ami csak szavakkal és zenével kifejezhető. "Amikor szerelemről énekelek, akkor érezzék az emberek, hogy szerelmesek" - tette hozzá José Carreras, aki elmondta azt is: visszavonulása után elsősorban a leukémiás betegeket támogató alapítványára fog koncentrálni, és minél több időt szeretne családjával és barátaival tölteni.

Fotó innen

 


 

 

Szólj hozzá!


Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és...

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Pulóveres nyitóhétvége a Kobuciban

Homeopátia, homeopátia... Reméljük sem efféle, sem egyéb gyógyhatású szerekre nem szorulnak majd azok, akik részt vesznek a ma nyitó Kobuci Kert startprogramjain.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.
Új koncertek