Jövő heti hírmondó az Akváriumból

2014/10/30  ·   Ajánló   ·  Labancz Andrea

November első hetében a fagyos időjárás hatására mi is melegebb vizekre evezünk. Vagy alámerülünk. Esetleg úszunk a boldogságban. A lényeg, hogy az előttünk álló 7 estéből 4-et biztosan az Akvárium színpadai előtt töltünk. Heti nagyonajánló következik.

Jövő heti hírmondó az Akváriumból

November 4-én azonnal belecsapunk a lecsóba, ugyanis egy hazánkban még kevésbé ismert (legalábbis névről) alternatív rockcsapat, a Kongos házibulijára vagyunk hivatalosak. Dél-Afrika jelenlegi üdvöskéi a négy Kongos testvér, akik gyerekkoruktól kezdve együtt zenélgettek, de csak az iskolai évek után kezdtek komolyabban foglalkozni a dologgal. 2012-ben jelent meg első, és mindezidáig egyetlen albumuk Lunatic címmel, mely egy évvel később került piacra Amerikában. Onnantól mondhatjuk, hogy a srácok karrierje beindult, hisz az amerikában oly népszerű sportág a pankráció legnagyobb szervezete a WWE is felhasználta Come With Me Now című dalukat versenysorozataikban, illetve ami ennél is fontosabb, hogy ugyanez a szerzemény betétként helyett kapott az akcióhős matuzsálemeket felvonultató The Expendables – A feláldozhatók 3. című mozifilmben. Tiszta rockzene, megfűszerezve némi népzenei hangulatvilággal, és életvidámsággal, ez a Kongos. Előzenekarként a már rutinos zenészekből verbuválódott The Bosky fogja bemelegíteni a közönséget.

November 6-án érkezik az időközben KisHallból NagyHallá fejlődő Halott Pénz formáció, élén a kis vörös, szigorúan napszemcsiben fellépő Marsalkó Dáviddal. Október elején látott napvilágot a Valami van a levegőben című dal, ami máris slágernek mondható, hisz röpke 3 hét alatt több, mint 600.000 kattintást ért a Youtube-on.  A friss Fonogram-díjasok nem egyedül buliznak, egységben az erő alapon szegődött melléjük a mostanában újra aktív státuszú Bermuda, akik a hírek szerint napokon belül új dallal jelentkeznek, utánuk pedig DJ Venom és DJ Turner szórakoztatja majd a nagyérdeműt hajnalig.

November havának 7. napján a Pannonia Allstars Ska Orchestra veszi birtokba a nagyobbacska színpadot. Az idén 11. szülinapját ünneplő csapat jelenleg a Best Of Tour koncertsorozattal járja az országot, és mozgatja meg a ska rajongók minden testrészét. Az Akváriumos buli különlegessége, hogy itt lehet elsőként hozzájutni a zenekar által kiadott Best of bakelitlemezhez(!), továbbá azt csiripelik a madarak, hogy ezen a bulin újra színpadra áll mr. Tony Ass, a már nem is olyan friss házas, viszont gyönyörű kisfiú apukája, hogy újra „elhagyja magát”. ;) Az előéletért a Soul Surge, az utóéletért pedig az Irie Maffia Soundsystem lesz felelősségre vonható.

November 8. az a jeles nap, amikor egyszerre lennénk mindkét teremben. Ugyanis a KisHallban Odett őszi nagykoncertje lesz, az ifjú tehetségekkel összerakott Margaret Island felvezetésével, míg a NagyHallban elszabadulnak a lábak, ugyanis érkezik Szabó Balázs és az ő Bandája, hogy méltón megünnepelhessék fennállásuk kerek ötödik évfordulóját. Igyekszünk mindkét eseményről bejelentkezni! :)


Képtár

  • Jövő heti hírmondó az Akváriumból kép 37338
 

 

Szólj hozzá!


A pillangó újra kibontja szárnyát: 12 év után visszatér a Bijou

A pillangó újra kibontja szárnyát: 12 év után...

12 év után friss számokkal és májusi újraalakuló koncerttel jelentkezik a magyar Bijou zenekar.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Akik a hátukon viszik a zenét – könyv jelent meg a rockkoncertek roadjairól

Roadlegendák, legendás roadok címmel könyv jelent meg a hazai pop-rock színtér jól ismert technikusairól, azaz a roadokról. A kiadványt szombaton mutatták be a Rockmúzeumban.

A Halott Pénz eddigi legnagyobb koncertjére készül a Puskás Arénában

A zenekar idén ünnepli a Halott Pénz-sztori 20 éves jubileumát – 20 éve annak, hogy Marsalkó Dávid megjelentette az első Halott Pénz-dalt. Miközben javában készülnek a stadionos ünneplésre, a stúdióban is aktívak maradtak, érkezett is egy új dal.
Új koncertek