Koncert Budapestért

2017/04/25  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Koncert Budapestért címmel rendez hangversenyt a Budapesti Fesztiválzenekar Fischer Iván vezényletével a Budapest Kongresszusi Központban május 8-án, 19:45-kor.

Koncert Budapestért

A koncert egy olyan toleráns, szabad, sokszínű és jókedvű Budapest jövőképét mutatja be, amelynek része a művészi és akadémiai szabadság, és a hátrányos helyzetűek megsegítése is. Az est bevételét a zenekar a Tértánckoncert és az Európai Hidak fesztivál megrendezésére fordítja.

A TérTáncKoncert jóval több mint egyszerű koncert: nemcsak a muzsikáról és a közös táncról, hanem az egymás iránt érzett felelősségről, toleranciáról és tiszteletről is szól. A projekt során többszáz hátrányos és szerencsésebb helyzetű, roma és nem roma fiatal készül közösen hónapokon át, hogy aztán a Hősök terén egyesülve a Fesztiválzenekarral mutathassák meg együttes erejüket.

Az Európai Hidak fesztivál azért született meg, hogy megismerhessük egymás kultúráját és értékeit, hogy a zenén, táncon, irodalmon és képzőművészeten keresztül megértsük és elfogadjuk egymást. „Az európai család azt jelenti, hogy minden ember egyformán fontos, mindenki egyformán szerethető, mindenki egyforma esélyű. Nincs semmi különbség se nemzetiség, se vallás, se bőrszín, se származás miatt. Emberek vagyunk valamennyien, családtagok” – vallja Fischer Iván.

A május 8-i adománygyűjtő hangverseny Brahms Akadémiai Ünnepi Nyitányával kezdődik, és a tolerancia jegyében roma muzsikusok részvételével elhangzik majd Liszt 1. magyar rapszódiája is. A koncert többi darabja meglepetés. Az eseményt és a célokat számos művész támogatja, a koncerten vendégként fellépnek Csákányi Eszter, Mácsai Pál, Snétberger Ferenc és Szakcsi-Lakatos Béla is.


 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek