Közeleg az utolsó ítélet – Moby Dick 35

2016/10/26  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

2016. október 30-án, vasárnap a Barba Negra Music Club-ban kerül megrendezésre a Moby Dick 35 éves születésnapi koncertje, amelyen a hazai thrash metal élő legendája az 1991-ben kiadott második albumának, a „Kegyetlen évek"-nek a 25 éves jubileumát is megünnepli.

Közeleg az utolsó ítélet – Moby Dick 35

A Moby Dick előtt a győri punk trió Auróra, az ózdi thrash brigád Remorse, valamint a modern, indusztrial metalt toló Words of Blood melegíti be a közönséget.

A Fehér Bálna vendégeként Szendrey Zsolt énekes (Action, Sex Action, Zorall), Sancho dobos (Rómeó Vérzik), és Szijártó Zsolt gitáros (Kárpátia) is színpadra lép, valamint a zenekar a korábbi tagjait is meghívta egy közös zenélésre, így Rozsonits Tamás, Giczi Kurt, Jancsó Miklós, és Hoffer Péter is tiszteletét teszi ezen az estén.

„A program gerincét a 25 éves 'Kegyetlen évek' album képezi, amiről az összes számot eljátsszuk, ehhez jönnek a kihagyhatatlan Moby Dick slágerek, plusz egy pár ritkábban játszott nótával próbáljuk még tartalmasabbá tenni a műsort. Mindezt fogják fűszerezni meghívott vendégeink, ami számomra mindig plusz élményt jelent. Ők legtöbb esetben egy-egy dal erejéig lépnek színpadra, de olyan is lesz, amikor egyszerre többen is szerepelnek majd. Az legyen meglepetés, hogy ki mit fog előadni, az így izgalmas, a poénokat ne lőjük el előre!

Az őstagok, régi zenésztársak meghívása nálunk már hagyománynak mondható, ezen egy pillanatig sem gondolkodtunk most sem. Velük közösen természetesen olyan dalokat fogunk előadni, amiben anno nekik is szerepük volt, illetve annyit még elárulok, hogy ez nem csak Moby Dick szerzeményt jelent, hanem lesz pár feldolgozás is!

Eddig még minden jubileumi bulink rögzítve lett, így nem leszünk meglepve, ha ez most is bekövetkezne, de ez kiadói hatáskörbe tartozik. Valójában még nem került szóba, illetve én nem tudok róla, hogy készülnek-e ilyesmire. Archív jelleggel – egy állókamerával – mindenképpen rögzítve lesz a buli, de hogy több kamerával sikerül-e kivonulni a koncertre, ez a hátralévő időben még eldől." – nyilatkozta Schmiedl Tamás, énekes-gitáros.

Menetrend:
kapunyitás: 18.00
Words Of Blood 18.15 - 18.45
Remorse 19.00-19.45
Aurora 20.15-21.30
Moby Dick 22.00-24.00


Jön a „Kegyetlen évek" lemez!

A legkedveltebb Moby Dick album 25 éves évfordulója alkalmából a Schmiedl Tamás (ének, gitár), Mentes Norbert (gitár), Gőbl Gábor (basszusgitár), Budai Béla (dob) felállású zenekar a „Kegyetlen évek" újrakiadásán dolgozik, jelenleg is stúdiózik a csapat. Mivel a korong újra kiadását a mai napig sem sikerült tető alá hozni, ezért úgy döntött a zenekar, hogy újból felveszi az 1991-es nagylemez dalait. A klasszikus thrash gránátok tehát 2016-os változatban, új köntösben, modernebb hangzással szólalnak majd meg.

„Akkoriban két hét állt a rendelkezésünkre, hogy rögzítsük a lemezt, pedig az EMI volt a kiadónk, ahol azért volt pénz. Az „E" Stúdióban dolgoztunk Rákospalotán, tehát egy klasszikus analóg stúdióban. Reggel tíztől este hatig ment a meló, fiatalok voltunk, nagyon élveztük. Az első hét napban a hangszerek és az ének felvétele történt,  és egy hét volt a keverésre. Voltak olyan szólók és szövegrészletek, amelyeken a stúdiózás során még alakítottunk. Madarász 'Madi' Gábor (Mex, Ákos, Rúzsa Magdi) gyerekkori barátom, évfolyamtársam volt a „néger", a zenei rendező, pár szólóba be is szállt. A felvételek alatt azt hittük, hogy jól szól a lemez, még Wilpert Imre is kijött, hogy belehallgasson a dalokba. Amikor leadtuk gyártásra az anyagot, már 15 ezer darab előrendelés volt rá! Csala Mária, gyártásvezető boldogan fogadott minket a kiadóban, hogy mit akartok? Hiszen már a megjelenés előtt ennyit eladtatok! Nem számított, hogy hogyan szólt!" – mondta el Mentes Norbert, gitáros.

 


 

 

Szólj hozzá!


Hölgyeim és uraim, ő SLASH!

Hölgyeim és uraim, ő SLASH!

A Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators a "The River Is Rising – Rest of the World Tour ’24" keretében – 21 ország 32 városában lépnek fel...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Azahriah nem zárja skatulyába magát. Vagy de?

Skatulya I. címmel megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez időzítve tett közzé.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.
Új koncertek