Lengyel swing és latin ritmusok: élőzene az Esernyősben!

2017/05/18  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Az Esernyős kulturális térként és kávézóként működik 3 HÉV megállónyira a Margit hídtól (ld. Szentélek tér). Koncertek, kiállítások és filmek mellett igazi kávékülönlegességek várnak mindenkit Óbuda különleges hangulatú Fő terén.

Lengyel swing és latin ritmusok: élőzene az Esernyősben!

Ma (05.18. 18.00) éppen egy fiatal zenészekből álló formáció örvendezteti meg a Krúdy-szobor és az "esernyős" szobrok között sétálókat. Bátran lépjenek be a kávézóba!

A Cosa Polska csapatában és zenéjében több kontinens és nép kultúrája találkozik. A lengyel swinget latin ritmusok kavarják fel, a magyar népdal spanyol gitáron szólal meg, a dél-amerikai dallamokat pedig többszólamú fúvóskórus kíséri. A különböző helyekről érkező, mégis harmonikus egésszé gyúrt muzsika mellett már csak a szövegvilág különösebb: az egyik pillanatban még Kubában állunk a tengerparton, a következőben pedig már egy magyar falu kocsmájában találjuk magunkat.... A zenészek más formációkban, pl. a Cabaret Medranoban is megfordulnak:

Carlos Sanz Blesa – gitár, ének

Békési László – tenor szaxofon

Robert Dakowicz – harmonika, ének

Grénus Tímea – klarinét

Fernando Serrano Montoya – trombita

Nagy Gergő – percussion

Nagy Judit Borbála – percussion

Rontó Lili – alt szaxofon

Szemző Dávid – basszusgitár, ének

A belépés díjtalan!


 

 

Szólj hozzá!


Véget érnek a hosszú séták a sötétben: arrébb tolják a szervezők a Bánkitó Fesztivált

Véget érnek a hosszú séták a sötétben: arrébb...

Nagy a mozgás: nemrég számoltunk be, hogy a Szeláví és a Bujtor fesztivál is helyet változtat (link a cikk alján), most azt a hírt kaptuk, hogy a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

artist2watch: egymillió fontos bankjegy független zenészeknek

Független hazai előadók részére indít komplex támogatási programot a WMMD. A zenei disztribútor idén összesen 6 előadónak segít az előrejutásban – a közel egymillió forint értékű támogatás többek között klipkészítésre, fotózásra és marketingkommunikációs célokra fordítható.

Akik a hátukon viszik a zenét – könyv jelent meg a rockkoncertek roadjairól

Roadlegendák, legendás roadok címmel könyv jelent meg a hazai pop-rock színtér jól ismert technikusairól, azaz a roadokról. A kiadványt szombaton mutatták be a Rockmúzeumban.
Új koncertek