jksz

Mire gondolhatott a zeneszerző? – Látványkoncert orgonára

1 hete  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Az Örömzene koncertsorozat szeptemberben újra a komolyzene kedvelőknek kedvez, hiszen a komolyzene sokszínűségét igyekszünk eljuttatni mindenkinek. A sorozat első darabjaként egy igazán különleges előadással készülnek a szervezők, ugyanis egy rendhagyó orgonakoncert szem- és fültanúi lehetnek az érdeklődők.

Mire gondolhatott a zeneszerző? – Látványkoncert orgonára

Fekete Nándor orgonaművész fotóvetítéssel egybekötött összművészeti látványkoncertje, 2017. szeptember 14-én csütörtökön 18 órától, a budakalászi művelődési ház báltermében lesz látható és hallható.

A többszörös nívódíjas, kiváló zeneakadémiai diplomát szerzett előadónak – Európa legmodernebb szállítható koncertorgonájával a birtokában – több száz telt házas hangverseny fűződik a nevéhez.

Műsoron

Antonio Vivaldi:

A négy évszak – Tavasz, Tél


Ludwig van Beethoven: Holdfény szonáta, Örömóda

 

Edvard Grieg:

I. Peer Gynt szvit

„Zene a képekben" címmel ezúttal egy olyan programzenei összeállítást álmodott meg, amely már a zenével egyenrangú szintre emeli a látványelemeket. A hangversenyen a közönség azokat a zenéhez időzített művészi fotókat láthatja a kivetítőn, amelyek akár a zeneszerzők lelki szemei előtt is lebeghettek a művek megalkotása közben.

A fotósorozat elkészítéséhez minden adott volt Miskolcon, ahol zenei pályafutása kezdetét vette. Ott jött az ötlet, hogy eme összművészeti produkcióra K. Orosz Ila fotóművészt kérje fel, aki helybeliként ismeri a környék összes csodáját. 

Az egyórás látványkoncerten sokak által ismert, világklasszis zenekari alkotások zseniális orgonaátiratai sorakoznak fel, és ez alkalommal sem maradhatnak el tolmácsolásában a zeneművek hátteréről szóló történetek, amelyek továbbsegítik megértésüket, a varázslatos hangulatú képek mellett. 

 

 


 

 

Szólj hozzá!


Háromezer kiló debreceni páros a Zamat fesztiválon – nem semmi!

Háromezer kiló debreceni páros a Zamat fesztiválon...

Három nap alatt összesen háromezer kilogramm debreceni páros kolbásszal – és természetesen koncertekkel várják az érdeklődőket a hétvégén a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Apu, kezdődik: Lesátánistázták a metálzenekart Kecskeméten, HEX-lemezt nem árulhatnak, de azért fellépnek

Feltehetően minden idők leglátogatottabb Apey & The Pea koncertje lesz Kecskeméten pénteken. A buli adatlapját mellékeltük, ha valaki esetleg még csatlakozni akar.

Anna and the Barbies – Értelmetlen, avagy megnéztük az Álmatlan-koncertfilmet

Az Anna and the Barbies zenekar 2016 novemberében a Fővárosi Nagycirkuszban tartott egy lemezbemutatót, amely az Utópia turné része volt. E koncert felvételei adták az alapot az Anna and the Barbies – Álmatlan koncert- és dokumentumfilm megalkotásához.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új előadók és együttesek
Új koncert helyszínek
Új koncertek