Nagy a boldogság a RoHAM-ban: Heidi Happy Budapesten!

2014/10/30  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

A kivételes svájci énekesnő, Heidi Happy 2006-ban kezdte meg karrierjét, azóta ötödik lemezét adta ki ebben az évben. Fellépéseivel már világszerte megjárta a legjelentősebb fesztiválokat, most – aktuális európai lemezbemutató turnéja során – végre hazánkba is ellátogat:november 9-én vasárnap este Budapesten, a Roham Bárban lép fel a Manoyával.

Nagy a boldogság a RoHAM-ban: Heidi Happy Budapesten!
Heidi Happy zenei világába egyaránt sző folk és country elemeket, amit kivételesen öltöztet olykor pop, vagy éppen electro hatásokkal átszőtt köntösbe - ezt mutatja legalábbis az idén megjelent Golden Heart című nagylemeze, melyről első benyomásunkat a Down Town című szám videójának megtekintésével nyerhetjük, ami alapján Gotye és Lorde világának tengelyére pozicionálnánk zenéjét:
 

 
Tovább merülve Heidi Happy ötödik lemezében aztán ezt a képet már egészen más kontextusba helyezi a La Danse videóval. Ha talán ezzel kezdenénk az ismerkedést, akkor inkább egy francia electro-pop produkciót vélhetnénk felfedezni benne:
 

 
A videók hatására könnyen érezhetünk késztetést a teljes lemez meghallgatására, amiben a fent említett zenei világok mellett jelentős mennyiségben tartalmaz olykor inkább country, folk, és indie hatásokat, amit előszeretettel vegyít a fentebb említett pop és electro elemekkel. Ennek részletezésébe most nem is mennénk bele jobban, beszéljen helyette inkább a lemez: a Golden Heart lemez a korábbi kiadványokkal egyetemben teljes egészében meghallgatható Heidi Happy bandcamp oldalán.
 
A 14 számos lemez hallgatása túlzás nélkül nyújt páratlan zenei élményt, amit talán csak Heidi Happy élő fellépése képes felülmúlni, amit november 9-én tapasztalhatunk meg első ízben Budapesten, a RoHAM Bárban. Kivételes zenei és vizuális élményre van kilátás ezen a vasárnap estén, ahol talán túlzás nélkül mondhatjuk, hogy a műfaj leginkább hazai megfelelője, a NEO-ból és az OCCAM-ból is ismert Hódosi Enikő saját projectje, azaz a Manoya melegíti elő a hangulatot a svéd produkció előtt.

Képtár

  • Nagy a boldogság a RoHAM-ban: Heidi Happy Budapesten! kép 37230
 

 

Szólj hozzá!


A hang már megvolt, most jön a fény is – 13. évadát nyitja a héten a Park

A hang már megvolt, most jön a fény is – 13....

Az április 25-én induló új évadban már igazán nem kellene semmit csinálniuk a parkosoknak, csak jó koncerteket, programokat, azt' kész, hiszen a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Új Margaret-korszak indult a Magyar Zene házában

Nemrég debütált a Margaret Island ötödik stúdióalbuma, Minden levegővétellel újra megszületünk címmel. Az aktuális koncerteken már el is hangzott egy-egy új dal, azonban a lemez teljes anyagát először április 19-én játszotta el a zenekar a Magyar Zene Házában.

Kygo-show az MVM Dome-ban

A "legtöbb belépőt értékesítő" címre jogosult dance előadó 2018 óta most először indul turnéra, és körbeviszi látványos élő show-ját világon. A 26 állomásos turné szeptember 7-én indul Commerce Cityben, majd többek között Boston, Toronto, Chicago, Berlin, Amszterdam és Párizs érintésével december 13-án, Dublinban ér...
Új koncertek