Rock and Roll Evolution – súlyosan nagy buli a Dürer Rendezvényházban

2015/10/02  ·   Ajánló   ·  Görögh Atus

A Black Jack's Rockabilly Club idén ünnepli Európa szerte fennállásának 25. évfordulóját és ez alkalomból (is) rendezik meg a Rock and Roll Evolution eseményt a Dürer Rendezvényházban (Budapest, Ajtósi Dürer sor 19-21.) október 9-én 20 órai kezdettel.

Rock and Roll Evolution – súlyosan nagy buli a Dürer Rendezvényházban

A könnyűzene és a rock alapja az 50-es 60-as évek előadóitól ered, és bár így elég távolinak tűnik, de mi sem bizonyítja jobban, hogy milyen fiatal még a könnyűzene, hisz az utolsó mohikánok közül még vannak köztünk, akik letették az egésznek az alapját. Ilyen például a napokban 80. születésnapját ünneplő Jerry Lee Lewis, aki például Elvis-szel, Johnny Cash-sel vagy Carl Perkins-szel lépett fel. Ők fektették le az alapját a teljes mai zenei palettának, és ezért kell tisztelegni a nagyok előtt évről évre. Ezen a vonalon indult el a Rock and Roll Evolution szervezői csapata a Black Jack's Rockabilly Club, akik elkötelezett hívei a műfajnak és igyekeznek elvinni a közönségnek azt az életérzést, amit ez a stílus ad.

Nézzük a fellépőket:

Cadillac

A Cadillac a kilencvenes években sokaknak a minden volt és ők fedték le a Hungária után maradt űrt a rock & roll palettán. Saját dalaik mellett ismert slágereket is játszanak. A zenekar már évek óta nem működik, de évente egyszer színpadra lépnek, és kirázzák mindenki farzsebéből a fésűt, mert a jampira lőtt sérót is ritmusra borzolják. A lányoknak pedig a pörgős szoknyájuk alá néznek, mint az aknán álló autónak.

 

Group'n'swing

A Group'n'swing zenekar ma hazánk legismertebb, legnépszerűbb swing és boogie zenekara. Szinte mindent elértek, megnyertek, amit a hazai könnyűzene területén lehet. Persze nem ok nélkül. Profi zenészek, hatalmas zenei tudással es virtuozitással a saját hangszerükön. Egy falatot adnak az amerikai gengszter feeling-ből miként is szólhatott a swing közben a körtáras Spagin géppisztoly, amikor még a gengsztereknek a szesztilalom idején stílusuk volt.

 

Pete Gorilla Band

Na igen, ők egy világhírű pschycobilly banda, akik Japántól- Brazíliáig szinte mindenhol játszottak már. Régi motorosok ebben az underground világban. Ha éppen kedvük támad a vadabb gyorsabb pschyco helyett rockabillyt játszani, az sem okoz nekik gondot. Nagyon sok éves rockabilly alapokkal rendelkeznek, talán ezért is szeretik annyira őket világszerte. Sok sok próba, gyakorlás, kevés selfie. A ritmus-szekció úgy húz, olyan pontos, hogy a Rolex már órát fog elnevezni róluk.  Nagy élmény lesz az biztos, már csak azért is mert igen ritkán játszanak itthon, a rockabilly műsoruk pedig külön csemege a zene kedvelőknek.

 

Danny Rockabilly

Ő egy fiatal tehetség, aki előszed minden ismert rockabilly slágert, és a saját szájíze szerint kicsit megcsavarva előadja, és közben szedi áldozatait a táncparkettnek.  A titkos fegyver, aki rádörgöli mindenki arcára a mosolyt.

 

Lesz rock and roll-pin-up fodrász, rockabilly ruházat és kiegészítő vásár, amerikai autók és persze eszemfaszommegáll a zenéktől. Mert a koncertek után bizony rockabilly dj fogja mindenkivel felsöpörni a padlót, hogy jártányi ereje ne maradjon senkinek hazamenni. Csakis négykézláb csúszva. Szóval ne feledd, október 9-én vár egy falat amerikai érzés a Dürer Rendezvényházban.

A többit a pultnál megbeszéljük...


 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek