Szerdán a Barba Negrában ragyognak az állócsillagok

2016/08/23  ·   Ajánló   ·  Labancz Andrea

Augusztus 24-én a Barba Negra Track ad otthont a Csillagképek fesztiválnak, ahol olyan sztár bandák biztosítják a közönség számára az igényes szórakozást, mint az Enter Shikari, az Our Last Night, a Raised Fist, valamint a hazai felhozatalból a Petofi és a Kies. Ugrálós estének ígérkezik.

Szerdán a Barba Negrában ragyognak az állócsillagok

A brit Enter Shikari egy kísérletező zenekar, amely egyesíti a post-hardcore-t és a különféle heavy metal al-műfajokat, mint a metalcore és az alternatív metal, valamint olyan elektronikus műfajokat, mint az elektronic, dubstep, trance és a drum and bass, létrehozva így egy erős elektronicore hangzást. Az együttes 2003-ban alakult St. Albans-ban, Hertfordshire-ben. Az alapító tagok Roughton Reynolds, Chris Batten és Rob Rolf. Hozzájuk csatlakozott később Liam Clewlow. Eddig összesen négy stúdióalbummal büszkélkedhetnek, melynek utolsó darabja tavaly került a boltok polcaira The Mindsweep címmel. A banda gyakorlatilag minden évben legalább egy alkalommal koncertezik nálunk vagy fesztiválon, vagy önállóan, és energikus műsoruknak köszönhetően a megunhatatlan kategóriába tartoznak. A magyar kötődést erősíti, hogy a frontember Rou Reynolds barátnője hazánk lánya, így talán rendelkezünk némi helyzeti előnnyel.

Az amerikai Our Last Night post-hardcore zenekar, 2004-ben alakult négy taggal: Trevor Wentworth (ének), Matthew Wentworth (gitár,ének), Alex "Woody" Woodrow (basszus), és Timothy Molloy (dob). Az idők során több zenész is megfordult a csapatban, de a turnék során fix emberré vált gitár fronton Colin Perry. Sorrendben ötödik stúdióalbumuk 2015-ben jelent meg Younger Dreams címmel, amit kifejezetten az énekes Trevor szülinapjára, azaz június 16-ára időzítettek. A népszerű popslágereket folymatosan újraértelmező csapat is szívesen koncerteznek hazánkban, tavaly például kétszer is átlépték az országhatárt.

A Raised Fist a svéd hardcore punk éra alappillére. Az 1993-ban Luleåban alakult zenekar jelenlegi felállása a gitáros Jimmy Tikkanen és Daniel Holmgren, a basszusgitáros Andreas Johansson, az énekes Alexander Hagman és a dobos Matt Modin. 6 évvel nagy sikerű Veil Of Ignorance című albumuk után, amit svéd Grammy-díjra is jelöltek, 2015 januárjában jelent meg a banda hatodik lemeze From the North címmel, melyen 11 vadi dal található a punk műfajban jól megszokott maximum 3 perces előadásban.

A nyíregyházi illetőségű hardcore-ban utazó Petofi zenekar 2013-ban alakult, és ugyanebben az évben el is nyerték a megtisztelő Gumizsiráf-díjat, mint az év ifjú tehetségei. A hírhedten csak magyar dalszövegekkel játszadozó banda énekes-szövegíró frontembere Mezei Bence saját bevallása szerint legtöbbször másnaposan kezd neki az alkotásnak, mert inspirálólag hatnak rá az átmulatott éjszakák megélt eseményei, de szívesen táplálkozik kortárs költök, és a hazai slammerek műveiből is. Tavaly jelent meg első kislemezük Árnyunk az égbolt címmel, melyen összesen 5 dal található, és ami ingyenesen meghallgatható a zenekar bandcamp oldalán.

„A KIES 2015 márciusában alakult több jelenleg is aktív, valamint időközben földbe állt zenekar (Stubborn, The Carrion Crow, Mad dolls, Black Sound) tagjaiból.” Valamint: „Magyarország legőrültebb rockzenekara.” Ezekkel a bemutatkozó mondatokkal találkozhat az érdeklődő, ha a banda facebook oldalára téved. A kerekegyházi illetőségű zenekar a tavalyi Ki Mit Tube verseny résztvevőjeként robbant be a köztudatba, ahol akkori versenydalaikra rengeteg pozitív értékelést kaptak a szakmai zsűritől, és a közönségtől egyaránt. Még tavaly nyáron kiadták első kislemezük Ez még csak a kezdet címmel, melyen három dal kapott helyet. Egy hónapja pedig vadi dallal és egy remek klippel ajándékozták meg a rajongókat, amely egyben előfutára is a szeptemberre ígért első nagylemeznek.


 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek