Szobakoncertek kiválasztottaknak: Dalszerzők az A38 Hajón

2015/07/03  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Mától minden pénteken este fél tizenegy körül kerül adásba a Dalszerzők az A38 Hajón című műsor. A huszonhat perces adások az A38 Hajó más műsoraihoz hasonlóan koncert- és riportfilmek - ezúttal azonban kicsit másként. A sorozat a magyar könnyűzene nagy egyéniségeit, öreg rókáit és ifjú tehetségeit igyekszik bemutatni, elsősorban dalaikra koncentrálva.

Szobakoncertek kiválasztottaknak: Dalszerzők az A38 Hajón

A fellépők elsősorban mint dalszerzők mutatkoznak be, a színpadi beszélgetésekkel tarkított koncertfilmek a fellépőkre mint szerzőkre, a dalokra mint szerzeményekre koncentrálnak. A máskor több száz, több ezer ember előtt fellépő előadók (mint például Kama a Mary Popkidsből, Járai Márk a Halott Pénzből, Henri Gonzalez a Fran Palermóból és sokan mások) ezúttal szűk körben, alig száz kiválasztott előtt lépnek fel, kifejezetten "szobazene-hangulatban", alkalmasint egy szál gitárral. Mindez hozzá tökéletesen illő helyszínen, az A38 Hajón Dunán úszó, különleges fekvésű, és egészen egyedi élményt nyújtó kiállítótermében történik. A koncerteket rövid beszélgetések szakítják meg, melyekben az estek házigazdái faggatják a művészeket.

A hetente jelentkező sorozat bevallottan kísérlet: próbálkozás arra, hogy a Petőfi egyszerre több csatornán segítse és mutassa be a dalszerzőket. A hétfőnként zajló élő koncertekbe bekapcsolódik a Petőfi TV-nek az A38 Hajóról sugárzott élő magazinműsora, az Én vagyok itt. A hangfelvételek egységes, szerkesztett egyórás műsorként sugározza felvételről a Petőfi Rádió. És néhány héttel a koncert után pedig 26 perces adásként kerülnek a Petőfi TV műsorába. Terveink szerint a közeljövőben a koncerteket élőben, külön közvetítésben lehet majd online nézni.


A Dalszerzők az A38 Hajón adásai a Petőfi TV-ben

Járai Márk

2015. július 3., péntek 22:35

Járai Márk nevével egyre többet találkozhatunk Pécsen, ahol sajátos stílusú akusztikus feldolgozásaival szerzett magának hírnevet. Repertoárjára a változatos stílus a jellemző, Ace of Basetől kezdve Paolo Nutinin át népdalok is hallhatóak fellépésein. Cseh Tamás dalai már gyerekkorában is nagy hatással voltak rá és koncertjein előszeretettel adja elő őket.

Zanzinger

2015. július 10., péntek 22:35

Zanzinger olyan folk-zenét játszik, amely korunk aktualitásairól  szól, s elmondja, hogy mi van veled, meg velem, meg azokkal, akiket ismerünk. Ír arról, ami bosszantja vagy elszomorítja, ahogy arról is, amikor jó és vicces dolgok történnek. Szereti a delta blues-t és Bob Dylan-t, de nem amerikai zenét játszik, hanem a sajátját.         

The Devil's Trade

2015. július 17., péntek 22:35

Makó Dávidot eddig jól ismerhettük HAW zenekarából, amely blues metált játszik. Vannak viszont dalai, amelyeket nem tud oda beilleszteni. Ebből lett az egyszemélyes, nyugodt, teljesen metálmentes The Devil's trade projektje. Ezek a dalok nagyon személyesek és esendők, mondja szerzeményeiről Dávid.

SONYA

2015. július 24., péntek 22:35

Egyszámos projektnek indult és Viva Comet-díjas zenekar lett belőle: a szőke dalszerző-gitáros- énekesnő, a korábban Karányival és Kristóf Norberttel is dolgozó Korbucz Sonya pár éve mutatkozott be S O N Y A nevű formációjával, melyet néhány régi barátjával, különböző budapesti metál és hardcore zenekarok tagjaival hozott össze eredetileg a Kitchenfloor című dalhoz, majd ennek kedvező fogadtatásra után úgy döntött, állandósítja az alkalmi társulást.

Hangácsi Márton

2015. július 31., péntek 22:35

Hangácsi Márton egy sokoldalú és impulzív egy szál gitáros előadó, aki a 2012-es Veszprémi Utcazene Fesztiválon robbant be elnyerve a fesztivál szakmai díját. Azóta megannyi fesztivál kedvelt fellépője az Etyeki Pikniktől a Művészetek Völgyéig.

Szeder

2015. július 7., péntek 22:35

Szeder, azaz Szeder-Szabó Krisztina dalszerző-gitáros-énekesnő életigenlő, könnyed, de markáns stílusú, akusztikus hangszerelésű, magyar nyelvű dalait francia sanzon, jazz és folk elemek színesítik.

Méhes Adrián

2015. augusztus 14., péntek 22:35

A Muriel zenekar népszerű frontembereként is ismert Méhes Adrián ezúttal szólóban hallható: sodró dalok nagyszerű szövegekkel, könnyed, mégis míves megszólalásban sok vidámsággal, érzelemmel, nagy lendülettel és szenvedéllyel. 

Ács Eszter-Lázár Domokos

2015. augusztus 21., péntek 22:35

Az Esti Kornél-gitáros Lázár Domokos és barátnője, Ács Eszter három éve kezdtek közösen dalokat írni, és az azóta sikeres zenekarrá nőtt formációjuk, a Pegazusok Nem Léteznek már rendszeresen koncertező népszerű zenekar. Ezen az estén különleges repertoárjukat mutatták be, amelyben visszatérve a kezdetekhez ismét csak ketten voltak.                   

Henri Gonzalez

2015. augusztus 28., péntek 22:35

Henri Gonzalez 2012-ben alapította meg a Fran Palermo nevű zenekart. Az utóbbi időben egyre népszerűbb szóló projektje, amelyben egy szál gitárral a kezében áll ki a színpadra, s azzal az énekét kísérve kelt olyan egyszerre könnyed és tüzes hangulatot, mint egykor Cseh Tamás vagy Bob Dylan.


A Dalszerzők az A38 Hajón adásai a Petőfi Rádióban

Kama

2015. június 29., hétfő

The Devil's Trade

2015. június 30., kedd

Hangácsi Márton

2015. július 1., szerda

SONYA

2015. július 2., csütörtök

Járai Márk

2015. július 3., péntek

 


 

 

Szólj hozzá!


Azahriah nem zárja skatulyába magát. Vagy de?

Azahriah nem zárja skatulyába magát. Vagy de?

Skatulya I. címmel megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Budapesten zárja tavaszi turnéját Dan Patlansky

A kiváló dél-afrikai blues rock gitáros immáron hatodik alkalommal tér vissza fővárosunkba. Dan Patlansky tavaszi turnéjának zárókoncertjére az Analog Music Hall koncerttermében kerül sor most szombaton (április 20.).

75 helyszín, 300 program: teljes a SopronFest kínálata

A SopronFest vérbeli „urbán fesztivál”, mert a soproni utcák, terek, klubok, éttermek, kávézók, illetve a fő helyszín, a Lővérek különleges hangulattal és pezsgő élettel telik meg május 11. és 19. között: városszerte közel 100 helyszínen 300 program várja a helyieket és a fesztiválozó turistákat az egész országból.
Új koncertek