Tom Jones szigorú zsűritag

2017/07/11  ·   Ajánló   ·  Simonyi Éva

A Hang július 14-én lép fel a Veszprém Feszt keretein belül a Veszprém Arénában. Első budapesti koncertjét telt ház előtt adta a magyar közönségnek 2001-ben, azóta háromszor tért még vissza, kétszer a Papp László Sportarénában játszott, legutóbb pedig Győrben adott ingyenes koncertet 2014-ben. Most júliusban ötödjére várjuk vissza a legendás énekest.

“I Want You”

Mind lemezein, mind élő koncertjein és szereplésein hétről-hétre lenyűgözi a közönséget. A folyamatosan megújuló wales-i zenész az 1960-as években kezdte el építeni énekesi karrierjét, ‘63-ban alapított egy együttest, ‘64-ben már lemezszerződése volt. Az elmúlt több mint 50 év során számos szintén rendkívüli zenésszel dolgozott együtt, olyanokkal, mint Michael Jackson, Elvis Presley vagy épp Luciano Pavarotti.

 

Sir Tom Jones 1966-ban kapta meg első nevesebb díját, a Grammy-t, majd ‘89-ben egy MTV Video Music Awards-ot, 2000-ben és 2003-ban pedig 2 Brit Awards díjat hozott el. 1999-ben megkapta az OBE- kitüntetést (Order of The British Empire), majd 2006-ban az angol királynő személyesen ütötte lovaggá a zenében elért sikerei és munkássága kapcsán, azóta viseli a “Sir” címet.

Albumait naphosszat sorolhatnánk, olyan sokat jelentetett meg, legutóbbi (állítólag a 41.!!!) stúdióalbuma 2015-ben jelent meg Long Lost Suitcase címmel, ami az egyik legkiválóbb visszajelzéseket kapta, mégis legtöbben a Sex Bomb című számát ismerik. Az elmúlt néhány évben a The Voice elnevezésű énekes tehetségkutatóban láthattuk mentorként. A legszínesebb és érdekesebb hangokra, amikre mentortársai mind megfordulnak (ezáltal vállalják, hogy segítik, tanítják az adott énekest, ha az őket választja), bár elismerően szól, sokszor nem nyomja meg az “I Want You” (“Akarlak a csapatomba”) gombját. Úgy nyilatkozott, neki szüksége van arra, hogy érezze a libabőrt, hogy legyen valami különleges az adott énekes hangjában.

A több évtized tapasztalattal rendelkező zenész 2012-ben mentorként is óriási sikert ért el, hiszen csapatából került ki a győztes abban az évben (Leanne Mitchell).

Egyszer már elváltak útjaik a műsorral, Tom ugyanis szóvá tette, hogy ő csak ilyen énekeseknek fordul meg, a műsor készítői viszont nógatták, hogy többször kéne megfordulni a zsűrik székeinek, hiszen úgy izgalmas a show. Nem jó kapcsolatban váltak el a Voice szervezőivel, azt is elárulta, hogy (bár ez szerintem eddig sem volt titok) nem ők, a sztárzsűri mentorálják az énekeseket, hanem képzett énektanárok, ők csak az arcok, akikkel el lehet adni a nézőknek az egész produkciót. Ők inkább csak felügyelik a folyamatot. Ez és több más ok is közrejátszott, hogy az egyik szériában nem szerepelt, ekkor több ideje volt saját énekesi karrierjére, és befejezte 2015-ben megjelent albumának munkálatait. Idén végül ismét csatlakozott a The Voice csapatához.

A veszprémi koncertjéről itt írtunk

Tom Jones, Veszprém, fesztivál, VeszprémFest, The Voice, Leanne Mitchell, koncert

 

 

Szólj hozzá!


A  Rage Against The Machine már nem létezik, de Tom Morello a Budapest Parkba jön

A Rage Against The Machine már nem létezik, de Tom...

Noha, a Rage Against The Machine már nem jutott el Magyarországra és már feltehetően nem is fog, legendás gitárosa, Tom Morello viszont hamarosan...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa jövőre az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Így nyaral a Balaton-parton a Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaan

Az anarchia helyett humorral lázadó, éppen 45 éves brit punk ikon, a Toy Dolls, a még kerekebb, négy évtizedet ünneplő Stratovarius a finn powermetal színeiben, és honfitársaik, az északi kocsmabulik hangulatát metalmuzsikába hajtogató Korpiklaani csapata is tiszteletét teszi Alsóőrsön, a Tábor Fesztiválon.

Budapesten lép fel a szörnymetál csapat, akikről teret neveztek el Finnországban

A Lordi legfrissebb, Screem Writers Guild című lemezét mutatja be március 23-án a Barba Negrában.
Új koncertek