Villáminterjú Fenyő Miklóssal a közelgő nagykoncert alkalmából

2014/07/28  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Vettük a bátorgúnyát, és a felkészülés intenzív időszakában zavartuk meg Fenyő Miklóst pár kérdéssel a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon augusztus 23-án esedékes óriási koncert kapcsán.

Villáminterjú Fenyő Miklóssal a közelgő nagykoncert alkalmából

Mennyit próbál, hogyan készül fel egy efféle nagykoncertre?

A felkészülés jó ideje tart. A próbákat megelőzi egy kreatív folyamat, sokat dolgozunk a produkció színpadra állításán. Feladatot jelent egyrészt a díszlet, a jelmezek, a kellékek kitalálása, másrészt zeneileg is össze kell állítanunk a programot, illetve mindig beillesztünk egyedi megoldásokat is a repertoárba. A próbák több részből állnak. első körben külön próbálnak az egyes szekciók, így a tánckar, a szűk zenekar, a vokál, a fúvósszekció, majd augusztus elejétől kezdődnek az összpróbák. 

Elkészült-e már a közönség által kiválasztott dalok listája? Okozott-e meglepetést ez a fajta "közvélemény-kutatás"?

A szavazás augusztus 10-ig tart. Nagyjából már látni, melyek azok a nóták, amelyek messze elhúztak a lista elején, valószínűleg ezek már benne lesznek az első húsz dalban, ami mindenképpen elhangzik a koncerten. Legalábbis mi így készülünk. Persze több dalt gyakorlunk, hogyha időközben változna, akkor ne érjen meglepetés. A kérdés második részére válaszolva: a közönség inkább a lírai számokat preferálta. Vannak olyan cölöpök, amelyekről azt gondoltam, hogy elengedhetetlenek, mégsem kerültek be most az elsők közé. Ilyen például a Rock and Roll Party, vagy a Multimilliomos Jazzdobos. Persze nincs ezzel semmi gond, én is tanulok belőle.

Egyébként a szavazást a www.fenyomiklos.hu/onokkertek oldalon bárki megtekintheti.

Lesz-e valami különlegessége a margitszigeti koncertnek?

Minden margitszigeti koncertnek van különlegessége. Nem volt még két egyforma. Persze, zeneileg lehet hasonlóságokat találni, hiszen a közönség elvárja azokat a nótákat, amiket a legjobban ismernek, a nagy slágereket – és én is szívesen játszom ezeket. Ezen kívül viszont mindig egyedi műsorral készülünk, mindig vannak olyan dalok, melyek csak egyszer hangoznak el, vannak (és most is lesznek) feldolgozások, és természetesen a díszlettéma is mindig más.

Mi Ön szerint a titka annak, hogy ez a műfaj ennyire kitartó és kortalan, miközben komplett irányzatok tűnnek el a süllyesztőben?

Azt gondolom, hogy a hitelesség. Amióta elkezdtem a zenével foglalkozni, mindig csak olyat tettem, amiről biztosan tudtam, hogy hiteles tőlem. Sokan szerintem itt hibáznak, más szempontok vezérlik őket. Pedig mint utólag kiderült megérte a következetesség.

Mi a kedvenc zenekara ma Magyarországon?

A Republic munkássága. Persze elsősorban Cipővel. Mást most nem tudok mondani.

Ismeretes, hogy nagy focidrukker. Kinek drukkkolt a vb-n?

Alapvetően Angliának, de nekik sajnos túl sok időm nem volt drukkolni. Aztán kicsit Amerikának (természetesen), Hollandiának, de főleg – az angolok távozása után – Németországnak.

Mi pedig a nagykoncertnek, az előadónak és a közönségnek drukkolunk: hajrá rock and roll!


 

 

Szólj hozzá!


Ez a Vad Fruttik új dalának története

Ez a Vad Fruttik új dalának története

Nincs vissza címmel új dallal és a hozzá forgatott klippel jött ki a Vad Fruttik. A szám alkotói folyamata egészen rendhagyó módon történt,...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Egy tragédia miatt elhalasztották, most megvan a Call Me Karizma-koncert új időpontja

Bár tavaszi koncertturnéját egy, a dobosa életében bekövetkezett tragédia miatt halasztani kényszerült, Call Me Karizma betartotta ígéretét és itt az új dátum a budapesti koncertjére, úgyhogy mindenki átírhatja a naptárjában: Call Me Karizma – november 3., Turbina.

Bazi nagy majális a Bakáts téren: közös koncertet ad a Duckshell és a Besh o droM

Nem csak a munka ünnepét, hanem Magyarország Európai Unióhoz való csatlakozásának 20. évfordulóját is megünneplik 2024. május 1-én, szerdán a Ferencvárosban.
Új koncertek