A Gólya és a velnessz disznó – Hobo is benne lesz Szomjas György filmjében

2016/09/26  ·   Általános   ·  koncert.hu

Szomjas György a Roncsfilm Kettő forgatását tervezik, de előtte néhány egykori és új szereplővel egy hosszabb dumafilmet készítenek, „a Gólya és a velnessz disznó” címen, a Roncsfilm Kettő anyaggyűjtése és előkészítéseként.

A Gólya és a velnessz disznó – Hobo is benne lesz Szomjas György filmjében

Szomjas György 1992-ben készített mozija, a Roncsfilm sokak szemében kultikus alkotás. Három és fél éven keresztül vetítették minden este a Szikra moziban. Egyes jelenetei, a párbeszédek ma már klasszikusnak számítanak.

Kisjuhász Béla házmester: Szar az egész.

A Roncsfilm 1989-ben játszódik. Helyszíne a Gólya presszó, a Szigony utcában, ahol az emberek összejárnak, esznek-isznak (leginkább: isznak), kártyáznak, verekszenek, majd hazamennek, és olyan dolgokat tesznek, ami szép lassan követhetetlenné válik: a házmester túszul ejti a feleségét, a fiú a tolókocsis apjára dobja az olajkályhát, ami a faterjával együtt lángra lobban, a disznóvágásnál a PB-gázzal elkábított disznó meg kidurran. Majd másnap vissza a kocsmába.

ifj. Halász Jenő: Ég a fater!

A „Gólya”  film kb. 70 perces lesz, és olyanok jelennek meg benne mint, Szőke András és Badár Sándor, Kapa és Pepe, Hobo, és még sokan mások, akik egy-egy történetet mondanak a kamerába egy sör vagy pálinka mellett – természetesen a Gólyában. Ezek a történetek képezik alapját a készülő nagyjátékfilm forgatókönyvének, és így némelyik bekerül majd a Roncsfilm Kettőbe is, színészekkel, megrendezett formában. A film, illetve a késővviekben a Roncsfilm Kettő új történeteket mesél el arról a világról és közegről, amiben ma, 24 évvel később élünk. Most már talán egy kicsit keserűbben, de éppoly szórakoztatóan.

Joó Géza: Ez nem nemi erőszak, ez rablótámadás!

A filmet minimális stábbal, saját erőből készítik, emiatt a „Gólya” film, illetve a Roncsfilm Kettő forgatókönyve társadalmi finanszírozásban készül, amelynek kampánya elindult az Indiegogo honlapon.

A rendező, Szomjas György a magyar újhullám egyik kiemelkedő alakja, Kossuth- és Balázs Béla-díjas, Kiváló művész. 12 nagyjátékfilm, és számtalan dokumentum- és rövidfilm rendezője. Legismertebb játékfilmjei: Talpuk alatt fütyül a szél, Rosszemberek, Kopaszkutya, Könnyű testi sértés, Falfúró, Roncsfilm. Első játékfilmjével (Talpuk alatt fütyül a szél) új műfajt teremtett: a magyar westernt (eastern), cowboyok helyett betyárokkal. Munkásságában fontos szerepet tölt be a rock és a népzene, általában a populáris kultúra iránti érdeklődése.

 

 

 

 

 

 

 




 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek