Három magyar dalt is beválasztottak a nemzetközi mezőnybe!

2015/04/01  ·   Általános   ·  koncert.hu, MTI

Király Viktor Solo című dalát, Terék József Húzzad, cigány című felvételét, valamint az Egy Kiss Erzsi Zene Van Dala című számát is beválasztották az egyik legrangosabb nemzetközi dalszerző verseny, az International Songwriting Competition (ISC) döntőjébe.

Három magyar dalt is beválasztottak a nemzetközi mezőnybe!

Az idei versenyre több mint 18 ezer művet neveztek be a világ 117 országából. Az utolsó körbe mintegy 300 szerzemény került 21 műfaji kategóriába sorolva. Király Viktor és a Solo az R&B/hiphop dalok között versenyez, itt 17 szerzemény maradt állva, az Egy Kiss Erzsi Zene és a Van Dala a világzenék között, Terék József és barátai Húzzad, cigány című felvétele az instrumentális kategóriában szerepel a 15-15 legjobb között - olvasható az ISC honlapján.

Az ISC zsűrijében a szerzeményeket világszerte ismert előadók és zeneipari szereplők bírálják el. A zsűriben szerepel többek közt Avicii, a Bastille, a Keane, Pat Metheny, Sarah McLachlan, Natasha Bedingfield vagy Darryl McDaniels, valamint a nagy kiadók szakemberei és vezetői.

A műfaji kategóriák első három helyezettje a szakmai elismerésen túl értékes tárgynyereményeket (felszereléseket, szoftvereket, egyéb zeneipari termékeket és szolgáltatásokat) kap, a megmérettetés fődíja 25 ezer dollár készpénz, valamint egy 11 ezer dollár értékű személyre szabott, kézzel készített akusztikus gitár. A győztesek névsorát áprilisban teszik közzé.

A szervezők egy közönségdíjat (people's voice) is kiosztanak, amelyet nyilvános szavazás alapján ítélnek oda.

A tavalyi győztesek listája itt található

Idő van, az egyes kategóriák győzteseit 2016 áprilisában nevezik meg.

(Terék József dalát nem találtuk meg. A fotóját sem. aszerk.)

 


 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek