Igazi worldmusic–cirkusz: Tóth Evelin és csapata a Hajón

2016/04/28  ·   Általános   ·  Labancz Andrea

2016. április 29-én az A38 Hajó kiállítóterében játssza le a TrioM formáció, első, Maya című lemezét és újabb számait. A lemez világzenei hungarikum, az audiovizuálisan felturbózott koncert pedig valóságos world-music cirkusz lesz.

 Igazi worldmusic–cirkusz: Tóth Evelin és csapata a Hajón

Bartókot a dadaizmussal, a fadot a punkkal, a népzenét a dzsesszel, a kortársat a játékossággal vegyítik. Tóth Evelin színpadi jelenléte és hangterjedelme meghökkentő és felkavaró, Szalai Péter ütős játéka önálló színházi előadás, Kardos Dániel gitáros ikon időtlensége megnyugtató. Tűz, víz és levegő, a három elemből álló harmónia. 

Tóth Evelin a lemez elkészüléséről: A Maya című lemez születése alatt négy hónapon keresztül stúdió körülmények között gyakoroltunk, próbáltunk, komponáltunk. Ezen a ponton a Tóth Evelin TrióM (Tóth Evelin–ének, Kardos Dániel-gitár, Szalai Péter-ütősök) kiegészült egy negyedik taggal, Bartha Andrással, aki sound designerként elektronikus eszközökkel járult hozzá egy innovatívabb, izgalmasabb hangzás létrejöttéhez, ugyanakkor sikerült megtartanunk az intim, akusztikus jelleget is. Lemondtunk a hagyományos, többsávos rögzítésről, élőben és sztereóban vettük fel a kompozíciókat, vagyis minden egyes számot annyiszor játszottunk fel, ahányszor csak kellett, míg mindnyájan úgy nem éreztük, hogy megtörténik a dal. Ez akár azt is jelenthette, hogy egy-egy hibával, tökéletlenséggel az egész lélegzése miatt nem törődtünk, úgy hagytuk érintetlenül. A két Fado feldolgozást leszámítva a lemezen saját szerzemények szerepelnek. Minden dal külön történet, olyan, mint egy novellafüzér, ami összeköti őket az a maya, a káprázat, egy függöny, amin keresztül a valóságot érzékeljük.

Pénteken tehát egy érzékeken túli kaland, egy szellemi és művészeti együttműködés első eseménye  várja az érdeklődőket.  A világzenei fürdőzés után gyógyító kozmetikai ajándékkal is kedveskednek majd a közönségnek.


 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek