Kilencedszer is megtagadták John Lennon gyilkosának szabadlábra helyezését

2016/08/30  ·   Általános   ·  koncert.hu, MTI

New York állam illetékes hatósága kilencedszer is elutasította John Lennon gyilkosa, a 61 éves Mark Chapman kérelmét, hogy feltételesen szabadlábra helyezzék.

Kilencedszer is megtagadták John Lennon gyilkosának szabadlábra helyezését

A férfi 1980-ban, manhattani lakása előtt lőtte agyon a Beatles egykori sztárját, aki akkor 40 éves volt. Chapman 1981-ben életfogytiglani börtönbüntetést kapott.

Legkorábban 20 év után kérhette a feltételes szabadlábra helyezést, melyért két év múlva, 2018 augusztusában folyamodhat újra - írta a BBC. A gyilkos elismerte a hatóság előtt, hogy Lennon megölése "előre megfontolt, önző és gonosz" tett volt. A testület úgy találta, "a számos pozitív tényezőnél nagyobb súllyal esik latba, hogy a bűntettet Chapman előre kitervelte és a népszerűséget hajhászta vele. Feltételes szabadlábra helyezése "nem egyeztethető össze a társadalom érdekeivel" - hangzott a döntés.


 

 

Szólj hozzá!


Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és...

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Pulóveres nyitóhétvége a Kobuciban

Homeopátia, homeopátia... Reméljük sem efféle, sem egyéb gyógyhatású szerekre nem szorulnak majd azok, akik részt vesznek a ma nyitó Kobuci Kert startprogramjain.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.
Új koncertek