A mentorok. Fotó: Karczag Dániel

Mint a filmeken – új játékszabállyal és új zsűrivel jön a Budapest Open Mic 2024

Elindult a jelentkezés a hiphopos tehetségkutatóra: harmadszor lehet nekifutni a megmérettetésnek, az ideire április 19-ig lehet jelentkezni.
 
67 év után bezár a legendás Tropicana, ahol Frank Sinatra és Sammy Davis Jr. is fellépett

67 év után bezár a legendás Tropicana, ahol Frank Sinatra és Sammy Davis Jr. is fellépett

Bezárta kapuit kedden Las Vegas egyik legrégebbi, kaszinóval egybeépült hotelje. 1957-es megnyitásakor a Tropicana volt a legdrágább szálloda, amelyet Las Vegasban építettek. Helyére Las Vegas új baseball-stadionját húzzák majd fel.
 
 
Fotó: Blahalouisiana

Ez most a Blaha-pop – 10 új dal itthonról és külföldről

A cím a Blahalouisiana új lemezének legfrissebb számára vonatkozik, de van még ott (mármint a postaládánkban), ahonnan ez jött. Ahol tudtuk, megjelöltük azt is, élőben hol és mikor hallható a dal.
 
Fotó: Paolo Nutini/FB

Egy kvízzel indult a karrierje – az Akváriumban lép fel Paolo Nutini

Last Night In The Bittersweet című érkezik július 21-én, az Akvárium Klubba a zenei őstehetség, aki mindössze 18 éves volt, amikor öt albumra szóló szerződést írt alá az Atlantic Records-zal.
 
Fotó: Skanzen/FB

KANDELA: új zenei és fényművészeti fesztivált rendeznek a Skanzenben

Egyedi fényalkotásokkal, koncertekkel, táncházakkal, konferenciaprogrammal és különleges gasztronómiai kínálattal várja az érdeklődőket május 30-tól június 1-ig a szentendrei Skanzen – a Fonó, a PajtaKult és független fényművészek együttműködésével.
 
Készüljél fel a kapcsolódásra: STEREO MC's és BELGA a Malomfeszten

Készüljél fel a kapcsolódásra: STEREO MC's és BELGA a Malomfeszten

A Szerbiában – nem messze a magyar határtól – található oromi szélmalom tövében rendezett fesztivállal kapcsolatban ismét be kell jelentenünk az elfogultságunkat: egyszerűen imádjuk, és idén is kisebb szabadcsapattal szálljuk meg az Öreg Rocker Tanyáját.
 
 
Megvannak a 2024-es Fonogram-díj várományosai

Depeche Mode, Pogány Induló, Nótár Mary... – színes a felhozatal az idei Fonogramon (is)

Április végén, a Fonogram-nap keretében derül ki, kik nyerik idén a – 18+1 kategóriában odaítélt –Fonogram-Magyar Zenei Díjat.
 
Fotó: Our Last Night/FB

Nem ez lesz az utolsó estétek velük: kilenc év után visszatér Budapestre az Our Last Night

Október 5-én a Barba Negra ad otthont a kezdetben feldolgozásaikról ismert, majd saját slágereikkel is maradandót alkotó Our Last Night koncertjének, akik idén ünneplik 20 éves fennállásukat és majd' 10 év után térnek vissza hozzánk.
 
Van mit megünnepelnie a Freakin’ Disconak az A38-on!

Van mit megünnepelnie a Freakin’ Disconak az A38-on!

A Freakin’ Disco felkerült a HEMI Music Awards és mentorprogram shortlistjére, vagyis a kilenc döntős zenekar közé. A nagyszerű hírt a zenekar április 25-én az A38 Hajón ünnepli egyetlen tavaszi, budapesti koncertjével, melyen a brit Henge lesz a vendégük.
 
Egyetlen alkalommal újra megjelenik nyomtatásban a PESTI EST

Egyetlen alkalommal újra megjelenik nyomtatásban a PESTI EST – parti is lesz!

Április 4-én (...) kerül a mozikba a rendszerváltás körüli időszakot felelevenítő Kék Pelikan című film. A bemutató kampányának részeként a filmet forgalmazó JUNI11 Distribution életre kelti a kilencvenes évek és az ezredforduló legendás programmagazinját – írja a Magyar Narancs.
 
Rihanna, Björk, Whitney Houston, Cher, Marilyn Monroe fellépőruhái a Városligetben

Rihanna, Björk, Whitney Houston, Cher, Marilyn Monroe fellépőruhái a Városligetben

A Zene Háza új időszaki tárlata, a Dívák & Ikonok című kiállítás a meghatározó előadóművészek személyes történetein – és eredeti fellépőruháin, jelmezein – keresztül a dívák rendkívüli erejét és kreativitását mutatja be.
 
 Vilmos herceg osztálytársa túl van már a 3000. koncertjén – plusz 1 Dürer kert

Vilmos herceg egykori osztálytársa túl van már a 3000. koncertjén – plusz 1 Dürer Kert

Egy igazi punk-rock utcai harcos, aki ha tehetné, 366 napot koncertezne egy évben: Frank Turner 42 éves, és készen áll arra, hogy 2024-ben újra lezúzzon mindent. Például novemberben, a Dürerben.
 
A pillangó újra kibontja szárnyát: 12 év után visszatér a Bijou

A pillangó újra kibontja szárnyát: 12 év után...

12 év után friss számokkal és májusi újraalakuló koncerttel jelentkezik a magyar Bijou zenekar.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Akik a hátukon viszik a zenét – könyv jelent meg a rockkoncertek roadjairól

Roadlegendák, legendás roadok címmel könyv jelent meg a hazai pop-rock színtér jól ismert technikusairól, azaz a roadokról. A kiadványt szombaton mutatták be a Rockmúzeumban.

A Halott Pénz eddigi legnagyobb koncertjére készül a Puskás Arénában

A zenekar idén ünnepli a Halott Pénz-sztori 20 éves jubileumát – 20 éve annak, hogy Marsalkó Dávid megjelentette az első Halott Pénz-dalt. Miközben javában készülnek a stadionos ünneplésre, a stúdióban is aktívak maradtak, érkezett is egy új dal.
Új koncertek