jksz

„Ezt a vad mezőt ismerem, ez a magyar Ugar…” – Egy sátorban Annáékkal a pusztában

5 hete  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

Az Anna and the Barbies zenekar lassan fesztivállá alakuló rajongói tábora idén is szeretettel és érdekes programokkal várja a nagyváros zajától és mobil kütyüktől mentes ugaron a nyugalomra, békére és szeretetre éhes fiatalokat.

„Ezt a vad mezőt ismerem, ez a magyar Ugar…” – Egy sátorban Annáékkal a pusztában

A Woodstock az ugaron elnevezésű tábor helyszíne a festői szépségű Ópusztaszer, ahol a szállodai kényelmet hátrahagyva jurtákban, vagy sátrakban hajthatjuk álomra fejünket, miközben barátkozhatunk, vagy akár együtt is sütögethetünk a fellépő művészekkel, a koncertek után.

A kezdeti „kiscsoportos foglalkozásból” mára igazi fesztivál féle lett, hisz évről-évre egyre több zenész csatlakozik Annáékhoz erre a pár napra a pusztaságban. Az Anna and the Barbies frontembere így fogalmazott az esemény kapcsán:

"A tábor elnevezése adta magát: hippiélet, emberek körül lovak, szürke marhák, szöcskék, csend és biztonság. Ilyen fesztivál azért kevés van Magyarországon, ez engem kicsit Woodstockra emlékeztet. Az ugar szó az én olvasatomban azt a magyarságot jelképezi, hogy itt is lehet woodstocki csodákat csinálni. Nagyon jó emberek vannak körülöttünk, sok a kisgyerek, de az idősebbek is jól érzik magukat. Ilyen intelligens, szabadságszerető, őszinte tömeget ritkán látni. A tábor elején azért mindenkit arra kértem, hogy a mobilos szelfik készítését hagyják az utolsó napra. Inkább arról szóljon ez a pár nap, hogy hagyjuk magunk mögött a főváros zaját, és élvezzük ezt a környezetet. A tavalyi táborban meglepődve tapasztaltam, hogy sok pesti ember még életében nem sütött szalonnát. A tavalyi kisfilmünket feltettük a közösségi oldalunkra, ami alá az emberek maguktól különböző esszéket kezdtek el írni: döbbenetes, hogy mennyire beindítja ez a táj az ember fantáziáját "

Az augusztus 1-4. között megrendezendő táborért mindössze 12.000.- forintot kell kicsengetni, de aki csak egy-két napra akar benézni, annak se kell túl mélyen a pénztárcájában turkálni, hiszen 3000.- (kedd-szerda), illetve 3500.-(csütörtök-péntek) forintért tartalmas programokon vehet részt. A koncertek mellett lesznek még kézműves foglalkozások, beszélgetések, tábortűz, lovak, kutyák, gyerekek – és persze finom borok is.

A tervezett program pedig imigyen alakul:

Augusztus 1, kedd:
Ék
Mörk
Anna and the Barbies akusztik
Diszkó a pusztában: Dj Wurlitzer.hu

Augusztus 2, szerda:
Elecetronic Sheeps
Tóth Vera Trio
Diszkó a pusztában: Dj Wurlitzer.hu

Augusztus 3, csütörtök:
Apey
Jónás Vera Experiment
Quimby
Diszkó a pusztában: Dj E

Augusztus 4, péntek:
Elefánt
Anna and the Barbies
Diszkó a pusztában

A helyszín viszonylag könnyen megközelíthető akár autóval, akár tömegközlekedéssel, de jó erőben lévő fesztiválozók bringával is próbálkozhatnak.

Woodstock az ugaron, Anna and the Barbies, Fesztivál

 

 

Szólj hozzá!


Cirkuszi revü és eksztatikus házibuli: Foxygen (US) a Hajón

Cirkuszi revü és eksztatikus házibuli: Foxygen (US) a...

Jonathan Rado és Sam France elképesztő prog-barokkpop zenekarától még David Lettermannek is elállt a szava. Az élőben a nyolctagú Star Power...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

SZINte mindjárt kezdődik a fesztivál

23-án indul a Szegedi Ifjúsági Napok, az ország egyik legrégebbi fesztiválja – jövőre ünnepli 50. születésnapját.

Dalt írtak a charlotteville-i tragédia emlékére, kedden a Dürerben lépnek fel!

A legendás punk banda, az Anti-Flag augusztus 22-én tér vissza Budapestre, hogy No Gods, No Masters turnéjukon felforgassák a Dürer Kertet.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új előadók és együttesek
Új koncert helyszínek