A HALOTT PÉNZ az év zenekara, bár marslakók vannak benne

2017/06/27  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu, MTI

Legalábbis a Petőfi rádió szerint, mivel tegnap adták át a VOLT-on a Petőfi Zenei Díjakat. A Halott Pénz három kategóriában is vitte a pálmát.

A HALOTT PÉNZ az év zenekara, bár marslakók vannak benne

Vicces baki csúszott a központi hírszolgáltatásba: az MTI első körben MARSLAKÓ Dávidként jelentette meg a HP énekesét, de viszonylag gyorsan kibocsájtottak egy hibaigazítást, amelyben kibetűzték helyesen a zenész nevét.

Azért az egy kisebb szívás, hogy kétszer is le kell utazni Sopronba, egyszer, amikor a díjátadó van, egyszer meg, amikor ténylegesen fellépsz... Ha viszont az ember elég hatékony, és egyszerre három díjat is elhoz, akkor ezzel persze annyira nincs is akkora gond :)

Az év együttese a Halott Pénz lett, az év férfi előadója Marsalkó Dávid (Halott Pénz), Az év videoklipjéért járó elismerést is a Halott Pénz kapta az Élnünk kellett volna című dalért.

 

További díjazottak:

Az év női előadója Lábas Viki (Margaret Island).

 Az év felfedezettje a Soulwave lett.

Az év dj-jének Lotfi Begit választották.

Az év koncertjéért a Petőfi Zenei Díjat a Quimby kapta a tavaly november 26-án a Papp László Budapest Arénában tartott Micsodaország című koncertjéért.

A kategóriadíjak után kiosztott Életműdíjat Demjén Ferenc kapta.

Az év dala a Wellhello #Sohavégetnemérős című száma lett.

A két és félórás műsorban fellépett a motoros show-val kísért Tankcsapda, a Vad Fruttik, a Brains, a NAZA, a Hősöket, Denizt és Sub Bass Monstert egyesítő Rap Allstars formáció, a VOLT idei himnuszát mutatta be a Punnany Massif Horváth Charlie-val és Pásztor Annával. Szerepelt a műsorban továbbá Alle Farben berlini dj, a Mindenki című Oscar-díjas rövidfilmből ismert Bakáts téri ének-zenei általános iskola kórusa a Halott Pénzzel közös produkcióban, Benji mint A Dal 2017 akusztikus versenyének győztese, a gála végén pedig a brit Fatboy Slim adott koncertet.


 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek