Csak egy ugrás Pozsony: Caro Emerald, Nik West, Tiempo Libre és mások

2016/09/27  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu, MTI

A műfajában a legrégibb és legnevesebb szlovákiai zenei fesztiválnak számító Pozsonyi Jazznapokat már 42. alkalommal rendezik meg. A rendezvénynek az elmúlt évekhez hasonlóan ismét az Incheba kiállítóközpont ad otthont, a háromnapos zenei fesztivál október 21-én kezdődik.

Csak egy ugrás Pozsony: Caro Emerald, Nik West, Tiempo Libre és mások

A jazzünep zenei felhozatalában idén nagyobb arányban szerepelnek fiatal zenészek, illetve minden korábbinál több "nagy nevet" is sikerült elhozni - hangsúlyozták a szervezők. Hozzátették: az elmúlt években megmutatkozott, hogy a jazznapok látogatói köre folyamatosan öregszik, ezért úgy döntöttek, hogy a programkínálat összeállításakor nagyobb tekintettel lesznek mind a fiatalabbak elvárásaira, mind a világban tapasztalható trendekre.

A koncertek a korábbi évekhez hasonlóan ezúttal is párhuzamosan két színpadon, a nagyszínpadon és a fiatal tehetségek színpadán zajlanak majd. A nagyszínpadon az első koncertet a fesztivál tavalyi győztese, a zenéjében a jazzt a groove-val, a drum and bass-szel és a dubbal elegyítő kassai trió, a Cha Bud! adja. Őket az izraeli Adam Ben Ezra, majd az olasz trombitavirtuóz, Enrico Rava és csapata követi színpadon.

A jazznapok első, pénteki napjának sztárvendége az amerikai jazz-funk legnagyobb fiatal csillagának tartott Nik West lesz, aki dolgozott együtt Price-szel is.


Kiemelnénk a fesztivál szombati fellépői közül a fiatal zenészekből álló nagy-britanniai csapatot, a GoGo Penguint, illetve a kubai és kubai származású amerikai zenészekből álló Tiempo Librét, rámutatva: a több Grammy-díjra is jelölt csapattal a latin ritmusok is megjelennek a fesztiválon. A vasárnapi programból a klasszikus rhythm and blues-t játszó honky-tonk zongoristát, Jon Clearyt, valamint az electro-swing női csillagát Caro Emeraldot ajánljuk a figyelmetekbe.

Részletes program itt

 


 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek