Csütörtökön indul a Feszt!Eger, a szezon első zenei fesztiválja

2016/05/24  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

Bármilyen hihetetlen, ezen a héten már ismét karszalaggal kezükön vethetik bele magukat az élményekbe a fesztiválok szerelmesei. Csütörtökön, azaz május 26-án nyitja kapuit - és ezzel a hazai fesztivál-szezont - a Feszt!Eger az egri Bolyki Pincészet völgyében.

Csütörtökön indul a Feszt!Eger, a szezon első zenei fesztiválja

Az elmúlt évek legígéretesebb feltörekvő fesztiváljának sikere három pilléren nyugszik: megkapó természeti környezetben - egy tíz méter magas sziklafal védő karjai között - jó borok társaságában kínál erős válogatást a hazai könnyűzene előadóiból.

A háromnapos zenei esemény a sokszínű magyar könnyűzenei élet meghatározó szereplőit vonultatja fel a Losonczy völgy impozáns sziklafalai között.

A csütörtöki nap húzóneve az idén 25 éves Quimby. A csapat nem veszi félvállról a jubileumi évet: nemrég új dallal álltak elő - Forradalom - illetve megjelent Tükröm, tükröm című tribute lemezük, rajta 16 kortárs zenekar Quimby-átdolgozásai. A fesztiválra ezt a CD-t is magukkal hozzák, kedvezményesen lehet majd hozzájutni a fesztivál helyszínén. Őket az egri illetőségű Második Műszak zenekar vezeti fel.

Rajtuk kívül itt indítja a fesztiválszezont a Halott Pénz, a Wellhello, a BRAINS, a Tankcsapda, a Road, a 30Y, Péterfy Bori & Love Band, Anna & The Barbies - de csatlakozott az illusztris listához az Ivan & The Parazol, a Supernem, a Hiperkarma, Odett, a Mary Popkids, a Belga, a Paddy & The Rats és Ganxsta Zolee és a Kartel is.

 

Az egri borászati hagyományokat és a helyi kulturális értékeket kiemelt ügyeként kezelő Feszt!Egeren a zenei programok mellett többek között Segway-túrára és a szombat esti BL-meccs megtekintésére is lesz lehetőség. A fesztivál megújult honlapján már elérhető az idei programbontás és a jegyelővétel is: www.feszteger.hu

 Feszt!Eger

CSAKAZÉRTIS ZENE


 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek