Debrecenbe kéne menni: ma kezdődik a Campus Fesztivál

2014/07/23  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

A Nagyerdei Stadion rekonstrukciójának köszönhetően a Campus Fesztivál megújult várja látogatóit. A nemzetközi trendekhez igazodva, a sokszínű kulturális programkínálat mellett a szervezők nagy hangsúlyt fordítanak a látványvilágra és a különleges attrakciókra.

Debrecenbe kéne menni: ma kezdődik a Campus Fesztivál

Az új Nagyerdei Stadion homlokzatára készülő speciális látványvilágítás önmagában is egyedülálló díszletet biztosít a fesztiválhoz, a felújítás előtt álló Víztorony fényekbe öltöztetve pedig nem csak a Campus, de Debrecen egyik ékszerdoboza. A Víztorony tövében felépített színpad, a Debrecenauto.hu Víztorony Pódium programja önmagában is kitenne egy fesztivált: jazz- és világzene, dumaszínház, mozi három napon keresztül.

A magyar stand-up legjobbjai idén is ellátogatnak a Nagyerdő fái közé. Az Apolló Mozival közösen megvalósított filmprogramba olyan újdonságok kerültek be, mint Mundruczó Kornél friss fesztiválsikere, a Fehér Isten, vagy az Oda az Igazság című alkotás a nemrég elhunyt Jancsó Miklóstól, továbbá a Tajtékos Napok az elbűvölő Audrey Tatou-val.

A jazz- és világzenei kínálat gyöngyszemei: az örökzöld Budapest Bár, a Parfüm című klipjével milliókat meghódító Csemer Boglárka “Boggie”, a Parno Graszt, Szabó Balázs Bandája, a Tankcsapdát és Kispált kamarakórusban megéneklő Budapest Voices, valamint Galambos Dorina zenekara, a Mrs. Columbo.

Irodalom, színház, vizuális művészetek és felfedezésre váró zenék - mindez az Összművészeti Sátor röviden, amely a KULTer.hu, a Dub Székház, valamint a MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ együttműködésében jön létre. Lesz rendhagyó beszélgetés a Magashegyi Underground tagjaival, illetve Ganxsta Zolee-val, szombaton pedig napjaink egyik legdivatosabb műfaja, a Slam Poetry kerül terítékre.

A fesztivál területét a délutáni órákban mindezeken túl is mozgalmas attrakciók árasztják el: lesz dixieland térzene, találkozhatunk itt-ott vonuló gólyalábas csapatokkal, a nagyszínpad előtti téren tűzzsonglőrök varázsolják majd el a közönséget, láthatunk hip-hop tánccsapatot és középkori utcaszínházat, artistákat - látványosságban nem lesz tehát hiány.

KIEMELT ZENEI PROGRAMOK

A nemzetközi felhozatalt erősíti a dán The Asteroids Galaxy Tour zenekar. A 2007-ben alakult együttes első sikerét Amy Winehouse-al közös fellépésük, a Katy Perryvel közös turné, valamint az Apple iPod Touch reklámjához írt ’Around The Bend’ című daluk hozta meg. Az igazi áttörés mégsem ekkor volt, népszerűségüket a Heineken igen látványos tévés hirdetésével alapozták meg, a reklám alatt szóló The Golden Age című szerzemény a fél világ kedvence lett. A reklámban feltűnnek a The Asteroids Galaxy Tour tagjai is. A banda ezután bejárta a világot, a legjobb fesztiválokon léphettek nagyszínpadra, Magyarországon utoljára 2011-ben láthattuk őket.

Először lép közönség elé Debrecenben a svájci DJ Antoine.  A világ legjobb DJ-i között számon tartott előadó, producerként olyan sztároknak készített dalokat, mint Snoop Dog, Timati vagy épp Bob Sinclar.  Nevéhez több mint 50 CD-kiadás, több mint 3 millió eladott lemez, 39 arany-díj, 7 platina és 4 dupla platina kötődik. A díjak, az elismerések és a világvárosokban adott koncertek ellenére mégis azt vallja, hogy nem ezek a dolgok a legfontosabbak a számára, hanem a rajongókkal való közvetlen és személyes kapcsolat.

A Telekom Hall másik világsztárja a német származású Wankelmut, akinek karrierje nem tudatosan indult be, hobbijának és tehetségének köszönhetően vált Európa legnépszerűbb DJ-jévé. Egyik legnagyobb house „himnusza”, Asaf Avidian & The Mojos' One Day című számának remixe. Nyolc hónappal azután, hogy Wankelmut jelöletlenül feltöltötte remixét, számos európai országban a toplisták élére ugrott, és megdöbbentő módon egyszerre vezette az iTunes és a Beatport listáját is, amire eddig még nem volt példa.

A nemzetközi produkciók mellett, a hazai zenei élet legjobbjaival találkozhatunk a Nagyerdőn. A kétszáznál is több fellépőt biztosító programban a legnagyobb várakozás a hazai pályán koncertező, idén 25 éves jubileumát ünneplő Tankcsapdát övezi. A debreceni rockerek fellépése megtiszteltetést, és egyben a fesztivál koronáját jelenti, hiszen ebben az évben csak 7 nyári fesztiválon láthatjuk őket.

A nyitónap a Telekom Hallban kezdődik, különlegessége, hogy a színpadot a 30Y mellett, többnyire a legjobb női énekesekkel bíró zenekarok veszik birtokba: Odett, Anna & The Barbies, Péterfy Bori & Love Band. A Pepsi Nagyszínpad három napon keresztül változatos hazai felhozatalt ígér, itt lép fel többek között az Intim Torna Illegál, a Brains, a Kowalsky meg a Vega, a Quimby, és a Punnany Massif is. Idén sem kell nélkülöznünk az előző évben nagy sikert aratott Rúzsa Magdit, valamint Majka & Curtis zenekaros produkcióját, akik biztos, hogy elhozzák az igazi laza fesztivál hangulatot.

Amíg a Rézangyal Arénát többnyire a rockerek veszik birtokba: Subscribe, Fish!, Supernem, Paddy And The Rats, Road, Wyrfarkas, addig az OTP Party Lounge-ba minden nap beköltik Magyarország legnagyobb egyetemi bulija. A CAMPUS Party-k legnépszerűbb fellépői láthatjuk, hallhatjuk itt: Chris Lawyer, dj. Bárány Attila, Dévényi Tibi bácsi, Korda György és Balázs Klári, Stereo Palma, Animal Cannibals.

VISSZATÉR A VÍZTORONY PÓDIUM

A Campus Fesztiválon minden évben nagy hangsúlyt kapnak a zenei kuriózumok is. A Víztorony Pódium ezeknek a különleges produkcióknak a helyszíne. Itt lép fel Csemer Boglárka, aki Parfüm című dalának klipjével villámgyorsan vált az internetezők új kedvencévé, és újdonság Galambos Dorina zenekara a Mrs. Columbo is, akik ötvözik a jazz, a klasszikus zene, a rock és minden a zenekar számára kedves műfaj sajátosságait. Mindig biztos pont a Budapest Bár, vagy a Parno Graszt hangulatos koncertje, izgalmas zenei kirándulás lesz a Budapest Voices fellépése, és örök kedvence a fesztiválozóknak Szabó Balázs Bandája

KÜLÖNLEGESSÉGEK A CAMPUSON

Nem csak a klasszikus értelembe vett fesztiválozóknak nyújt extra szolgáltatásokat a rendezvény, hanem gondol a családosan érkezőkre is. A család zavartalan szórakozását segíti, hogy a fesztiválra érkező kisgyermekeket GPS online helymeghatározási rendszerrel látják el, annak érdekében, ha véletlenül elcsatangolnának a szüleiktől, könnyen megtalálhassák őket. A gyerekek mozgását egy webes felületen keresztül lehet majd követni, ezt a felületet egy sátorban kivetítő segítségével megjelenítik így láthatják a szülők működés közben.

Idén sem maradnak a Campus Fesztivál látogatói kulturális csemegék nélkül. A KULTer.hu-Dub Székház Összművészeti Sátor programjában változatos beszélgetések, felolvasások és performanszok követik egymást, és közös estékkel készül Háy János költő és Beck Zoltán (30Y), illetve Szálinger Balázs költő és Szűcs Krisztián zenész is.

A Debreceni Egyetemnek köszönhetően a tudomány is jelen lesz a nyár legnagyobb buliján, míg a kémikusok tüzet gyújtanak szikra és gyufa nélkül, sőt elégetik a jégkockát is, addig a Debreceni Összefogás a Fizikáért Egyesület fizikusai, a folyékony nitrogénes kísérletek mellett, ismét felfújják a legnagyobb szappanbuborékot is.

Csillámtetoválás, arcfestés, cicatanácsadás, pályaorientációs beszélgetések és természetvédelmi akciók egyaránt tarkítják majd a fesztiválra kitelepülő több mint 80 civil szervezet programját.


Képtár

  • Debrecenbe kéne menni: ma kezdődik a Campus Fesztivál kép 33870
  • Debrecenbe kéne menni: ma kezdődik a Campus Fesztivál kép 33871
  • Debrecenbe kéne menni: ma kezdődik a Campus Fesztivál kép 33872
 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek