Let's go f*ckin' crazy! – Sziget lenullázva

2017/08/12  ·   Fesztivál   ·  Juhász Vali

A címben szereplő mondat Tom Odell a 0. napi, nagyszínpados koncertjén hangzott el, és így is tett – velünk együtt. Ugyan más vélemények szerint ő egyslágeres előadó, de talán ajánlatos (még ha újságíró is az ember), hogy ha valakinek írunk a koncertjéről és még le is akarjuk húzni, legalább úgy csináljunk, mintha ott lettünk volna, és nem a haverunkkal pálinkázgattunk a Rézangyal-pultnál.

Let's go f*ckin' crazy! – Sziget lenullázva

De Tom Odellt ezzel szemben imádta a közönség (persze, a franciák ezt is végigpofázták, dehát ők már csak ilyenek). Nemcsak azért, mert lejött a színpadról, hanem azért, mert nagyon tehetséges és remek koncertet nyomott. És szerintem teljesen jól belakta a zenekarával a Nagyszínpadot, a zongora tetején állva egészen bulizós hangulatba került ő is és az egyre gyarapodó közönség is. Én szerettem.

Tom Odell

Jól előkészítette Biffy Clyro-t, akit nagyon sokan vártak, volt, aki már reggeltől ott álldigált a tűző napon, hogy jó helyről lássa ezt a szemmel láthatóan "bolondokból" álló zenekart. A főkolompos a teljesen egzaltált Simon Neil énekes, aki egészen érdekes pozíciókat képes felvenni, és a gitártartása is igazán jellegzetes. Azt hallottam róluk, hogy a régebbi dolgaik igen forradalmiak voltak a maguk idejében, de én csak a Biblical-t ismertem tőlük (úgy tűnt, hogy a kemény mag kivételével a közönség nagy része is). Engem némi próbatermi zenei káoszra emlékeztetett az egész koncertjük, ezért csináltam pár fotót és inkább elmentem inni egyet.

Biffy Clyro

Közben bekukkantottam az OTP-sátorba, ahol a Kensington nyomta. Kollégáktól sokat hallottam erről a zenekarról, hogy milyen jó stb, de ez a számomra Bastille-os, Imagine Dragons-os, kissé statikus zene nem volt olyan érdekfeszítő. Főleg, hogy amikor odaértem, éppen egy hosszú, flamand nyelvű monológ ment , amit a holland zenekar nyilván a jelen lévő honfitársainak tolt, de abban a levegőtlen sátorban erre és ebben a hosszúságban nem voltam annyira vevő.

Úgyhogy visszatértem a Nagyszínpadhoz, ahol már Wiz Khalifát várta az óriási méretűre duzzadt embertömeg. Róla szintén azt olvastam, hogy Khalifa is egyslágeres előadó, de úgy látszik, azért ír mindenkiről ilyet, mert beakadt neki ez a lemez vagy a cikkét erre a szófordulatra akarta felhúzni. Nem, Wiz Khalifa nem csak a Paul Walker emlékére írt dalban való közreműködése miatt ismert, hanem sok egyéb menő "sláger" is fűződik a nevéhez. Bizonyosan így van, mert a rengeteg ember (a tömeg még az előző esti Pink-koncerten lévőnél is nagyobb volt) minden nótát egyformán kívülről tudott. Akinek csak annyi maradt meg, hogy Soerii és Poolekhez hasonlóan felfújt biszbaszokat osztogattak (ezek történetesen spanglit ábrázoltak)... Igaz, Wiz Khalifa a belépéskor a szájában lévő spangli elszívása után egy elég gyengusz, halovány produkciót kezdett nyomni. Néha beszélt ugyan a mikrofonba, de inkább a háttérzenekar nyomta a showt, erősen hakniszagú kezdett lenni az egész. Már majdnem elindultam haza, amikor egyszercsak mintha elmúlt volna a gandzsa hatása, vagy legalábbis lassacskán kiment belőle - és akkor felpörgött a buli. Persze, ő főleg közreműködő bizonyos dalokban, de azért akad néhány sajátja is.

Fotó: Mohai Balázs/MTI

Viszont úgy látszik, hogy ez az idei menőség, hogy a Sziget-fesztiválos fellépés után jön egy új dal. Íme Wiz Khalifáé. Kíváncsian várjuk a többi headliner új anyagait is.




 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek