Semmi pánik: az alkohol macskanadrágba bújik novemberben

2015/10/09  ·   Fesztivál   ·  Labancz Andrea

„Ha már lúd, legyen kövér” – merült fel a gondolat a november végi zenés-táncos mulatság kapcsán. Az Alcohol zenekar frontembere a harmadik X-et lépi át idén, ezen alkalmat ünnepli a saját csapata mellett további 4 fellépőt (Macskanadrág, Tűzmadár, Anxius, Semmi Pánik) és vendégeiket felsorakoztató eseménnyel.

Semmi pánik: az alkohol macskanadrágba bújik novemberben

Színpadra lép a fennállásának 21 évébe lépő, jelenleg négy tagot számláló salgótarjáni punk rock formáció, avagy a kalandos történetű Macskanadrág. Az 1994 novemberében alakult együttes útját a tagcserék sem szakították meg, vendégszerepléseik és önálló turnéik mellett a ’90-es évek végére már nagyobb fesztiválfellépésekkel büszkélkedhettek, 2002-ben pedig a Dead Kennedys vendégeként remekeltek.

 

A fellépők sorát erősíti a Tűzmadár, a magyar dallamos metal egyre jelesebb képviselője. Az 1999 óta létező hat tagú budapesti formáció népszerűsége évek óta növekvő tendenciát mutat, köszönhető mindez talán a zenekar számos fellépésének, hiszen több nagy hazai fesztivál visszatérő vendégei, eljutottak időnként a környező országokba is, valamint olyan ismert előadók vendégeiként szerepeltek, mint az Edguy, Helloween, Iced Earth, Saxon.

 

Az ünnepelt és saját zenekara is aktív résztvevőként lesz jelen az est folyamán, az idei évben felállásában megerősödött és nagy aktivitást tanúsított Alcohol ezúttal is alaposan meg kívánja mozgatni a közönséget. A harmadik nagylemezen dolgozó csapat jelenleg trió formájában folytatja munkásságát, az estére pedig vendégekkel készült. Köztük a napjainkban is aktív Action énekese, frontembere, Szasza, valamint az Alcohol korai történetének két fontos szereplője: Bujdosó Csaba és Szabó Tamás. A lendületes műsor mellett pedig további vendég miatt fog izzani a levegő: a férfiak nagy örömére erotikus műsorával érkezik Roxy Blond művésznő!  

 

A vendégek közt szerepel egy igazán jó baráti társaság,akik szívesen zenélnek együtt, állítólag tudnak is. A cél: jól érezni magukat és a zenéjükkel szórakoztatni a közönséget! Az előbbit mindenki eldönti magában, amatőr, zeneélvező vagy szakmai szemmel. Az utóbbit viszont rendszerint a közönség igazolta. A Semmi Pán(i)k zenekar hard rock/heavy metal dalaival, s jó néhány ismert, népszerű hazai és külföldi slágerrel tarkított repertoárja kifejezetten a szórakoztatásra és a jó hangulatra épít. Koncertjeiken felcsendülnek már-már klasszikusnak mondható darabok is, köztük olyan nevek, mint Ossian, P.Box, vagy éppen Aerosmith.

 

Habár alakulása korábbra tehető, jelen felállásban 2003 óta működik az Anxius zenekar, melynek eleinte fővárosunkban, majd később sok vidéki koncerten sikerült képviseltetnie magát. Az együttes története során két nagylemez látott napvilágot szerzői kiadásban (História, Örök lét határán), stílus tekintetében pedig leginkább a dallamos metal berkeiben mozog. Egy 2008-as „szakadást” követően a banda pár évre kiesett a zenei világ fő forgatagából, majd 2012-ben kapott újra erőre s lett újra koncertképes a felállás.

 

2015. november 21.

Club 202 Live Music Hall

Fellépők: Alcohol, Anxius, Macskanadrág, Semmi Pánik, Tűzmadár

Vendégek: Roxy Blond: Erotic Show, Szasza (Action), Bujdosó Csaba (ex-Alcohol), Szabó Tamás (Action, ex-Alcohol)

Kapunyitás: 19:00

Belépő: 1.500Ft


 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek