Czechoslovakian Disco – Carbonfools koncertbeszámoló

2015/03/03  ·   Koncertbeszámoló   ·  Juhász Vali

A Carbonfools nagyszabású koncertjére már néhány nappal az előadás előtt elkelt minden jegy. Ez meg is látszott, zsúfolásig megtelt a Barba Negra, amelynek a hangulata nem a kedvencem, valahogy nincs meg az a jó bulizós feeling, ami a hely szabadtéri változatát jobban jellemzi.

Czechoslovakian Disco – Carbonfools koncertbeszámoló

A napokban közöltük Atus hiperlelkes barbanegrás írását, most a kiegyensúlyozott tájékoztatás érdekében másfajta véleménynek, tapasztalásnak is helyt adunk.

A Carbonfools nagyszabású koncertjére már néhány nappal az előadás előtt elkelt minden jegy. Ez meg is látszott, zsúfolásig megtelt a Barba Negra, aminek a hangulata nem a kedvencem, valahogy nincs meg az a jó bulizós feeling, ami a hely szabadtéri változatát jobban jellemzi.

Elöl természetesen a kemény mag, hátul meg a táncolni vágyók. Ezzel kapcsolatban a jegyzőkönyv kedvéért felhívnám a figyelmet, hogy ugyan a Carbonfools (bár nem rockzenekar) hangos, ütős koncerteket szokott adni, ám ezúttal a hátsó szekcióban vígan lehetett beszélgetni – talán érdemes lett volna kicsit feljebb tekerni a hangot. Simán bele tudtam merülni a gondolataimba, ami nem az igazi, hiszen alapvetően a zene és a szórakozás miatt jár ilyen helyekre az ember (lánya).

Nagyon izgalmas ez az új koncepció a csehszlovák diszkóval, a skodával, Jiři Menzellel, bár nem tudom, a fiatalabb közönség ebből mivel tud azonosulni. De ha ezután csak a Sörgyári capriccio-t megnézik az ifjak, már nyert ügyünk van. A nóták is remekek, a klip is jól sikerült, kíváncsian vártam mindezek előadását élőben. A hátsó kivetítőn végig hangulatképek voltak láthatóak, illusztrálva a feelinget.

Miután Fehér Balázs nemrég érkezett vissza külföldről, így picit nehezebben vette föl a ritmust a többiekkel, az elején kicsit elveszett volt, elhangzott pár dal, mire bemelegedett. De onnan aztán láttuk, hogy kezd összeállni a kép, amikor elkezdett táncolni a gyorsabb számoknál. A lassabb dalok kicsit a gyenge pontjai voltak a koncertnek, ezek (lehet, hogy csak nekem) megakasztották a lendületet. Persze, kellenek az efféle számok is, de ha ennyire megtörik a lendület, akkor esetleg egy blokkban jobb lenne meghallgatni őket, vagy kevesebb ilyet játszani.

A magam részéről kedvelem ezt a némileg stílusváltásnak is felfogható pszichedelikus irányt, ezek a dalok most is elvittek abba a világba, ahová a zenekar szeretett volna. A legnagyobb slágerek egy egyvelegben kaptak helyet, kellően fokozva a hangulatot. A végére valahogy mégis úgy éreztem, hogy Fehér Balázs énekes (és természetesen a zenei részért leginkább felelős Titusz) viszi a hátán az egész produkciót, a többiek mintha csak kísérnék a frontembert. Néha ugyan kaptunk egy-egy gitár- illetve basszerszólót, de talán a vadiúj dobos (Hámori Benedek) egy-egy nagyobb ívű szólóban is megmutathatná, hogy mit tud, hiszen ő az alternatív zene világából érkezett, bizonyára lapul a tarsolyában komoly tudás.

Nem maradhatott el a mostanában megszokott pólólevétel az egyik forró pillanatban, ez már egy bevált koreográfia, de szerintem enélkül is el lehet adni egy koncertet, noha a látvány kétségkívül felemelő...

A vége felé aztán olyan hangok támadtak a színpadon, hogy jobbnak tűnt elhagyni a helyiséget, így a legeslegvégéről már nem tudok beszámolni, mert csak arra tudtam gondolni, hogy noha csak 10 perc múlva jön a villamos, de mégis jobb kint.

A turné folytatódik, Esztergom, Pécs, Debrecen, Eger a soros, Budapesten legközelebb május 2.-án, a Barba Negra Track-ben láthatjuk a fiúkat.

Fotók: Barba Negra


Képtár

  • Czechoslovakian Disco – Carbonfools koncertbeszámoló kép 40996
  • Czechoslovakian Disco – Carbonfools koncertbeszámoló kép 40997
  • Czechoslovakian Disco – Carbonfools koncertbeszámoló kép 40998
  • Czechoslovakian Disco – Carbonfools koncertbeszámoló kép 41000
 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek