jksz

Fenyő Miklós életmű díjat kapott – Fonogram 2017

2017. március 02.  ·   Koncertbeszámoló   ·  Juhász Vali

Minden évben nagyon várják a zenészek és az újságírók is a Fonogramot. Egyrészt azért, mert ez az a fórum, ahol a szakma elismeréseit veszik át az előadók (bár a szakmai zsűri összetételéről nincsenek információink). Másrészt pedig azért, mert itt nem(csak) a slágerzenét vagy a popot díjazzák, hanem jelentős teret kap a rockzene.

Fenyő Miklós életmű díjat kapott – Fonogram 2017

Így aztán a jelöltek számára fenntartott asztaloknál bőrdzsekis, bőrnadrágos fiúk (és lányok) ültek, akik nagyon örültek egymásnak – és persze a díjátadó alatt a pincérek által felszolgált borocskának, fröccsöcskéknek is (volt, aki keményebb rockernek érezte magát, és laposüvegben hozott némi töményet is magával).

Idén az ATV vállalta az élő közvetítést, mi ott helyben nem is láttuk, hogy ment-e reklám a tévében a műsor közben, mert feszes, pörgős volt a program, nulla üresjárattal. Pásztor Anna és Abaházi Csaba jobban is illett a rendezvény hangulatához, mint egy-egy profi műsorvezető, hiszen ők mindenkit ismernek a szakmán belülről is, lévén mindketten rockzenészek (is). Az Anna & the Barbies frontleánya most debütált ceremóniamesterként, és egy pillanatra sem éreztem erőltetettnek a jelenlétét, hiszen mindenkivel jóban van. Nemcsak a színpadra hívta a díjazottakat, hanem barátként is gratulált nekik és mert olyat kérdezni, ami nem sablonos érdeklődés volt csupán.

A műsor a Group & Swing-gel kezdődött és végződött. Jó választás volt a zenekar, nem pusztán sima swinget nyomtak szerencsére, hanem vérprofin dolgozták fel például az idén életműdíjas, jubiláló (50 éve a pályán és 70. születésnap) Fenyő Miklós dalait.

A gálán fellépett még a New Level Empire, a Honeybeast és DJ Andrew.

És mindenekelőtt Rúzsa Magdi, aki, miután átvette a lemezéért neki ítélt díját, egy olyan népzenére épülő performance-t nyomott le, hogy mindenki, de tényleg egytől egyig mindenki tátott szájjal figyelt. Modern hangszereléssel, hibátlan hanggal és előadással lepett meg minket. Fantasztikus volt.

A NYERTESEK LISTÁJA ITT OLVASHATÓ


 

 

Szólj hozzá!


SZINte mindjárt kezdődik a fesztivál

SZINte mindjárt kezdődik a fesztivál

23-án indul a Szegedi Ifjúsági Napok, az ország egyik legrégebbi fesztiválja – jövőre ünnepli 50. születésnapját.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Keresztes Ildikó már tényleg (érdem)keresztes: zenészeket is kitüntettek az ünnep alkalmából

Zeffer András zenész, a P. Mobil egykori, a MobilMánia jelenlegi tagja, Török Ádám, a Mini együttes vezetője, Keresztes Ildikó énekesnő, Koltay Gergely zenész, zeneszerző, a Kormorán együttes alapító tagja a Magyar Ezüst Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetést vehette át.

Az igazi Boney M Egerszalókot választotta!

Újabb fesztivál indul a látogatók kegyeiért folytatott harcban: az idén első alkalommal kerül megrendezésre augusztus 25-26-27. napokon az Egerszalóki Showdomb Fesztivál, ahol a valóban eredetinek számító Boney M formáció is koncertezik majd.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új előadók és együttesek
Új koncert helyszínek