Minden évben a ZENE-BOR ünnepén december 30-án a Budapest Kongresszusi Központban, nagyszabású gálakoncertet ad a világon egyedülálló 100 Tagú Cigányzenekar.
Kétrészes műsoruk repertoárján Strauss, Rossini, Brahms, Bizet, Liszt és Csajkovszkij közkedvelt dallamai, továbbá olyan népzenei művek szerepelnek, melyeket különleges és egyedi hangszerelésben tolmácsol a zenekar, előadásmódjában csak a „100 Tagúra” jellemző hangzás világgal gazdagítva. A koncertet „Buffó” Rigó Sándor vezetésével az elmaradhatatlan Pacsirta és Radetzky induló zárja.
Az est különlegessége, hogy koncert előtt a közönség néptáncbemutatóval egybekötött borkóstolón ismerkedhet Magyarország borászainak-borpincéinek termékeivel. A műsor alatt a földszinten ülő vendégek ínycsiklandó vacsora kíséretében vagy sósfalatok és bor mellett élvezhetik a 100 Tagú, mind hangzásban, mind látványban lebilincselő, páratlan előadását.
Kapunyitás: 18 óra
Program:
18.15 - 18.45 Borkóstoló, néptáncbemutató
19.00 Koncert, I. rész
20.00 Szünet
20.20 Koncert, II.rész
Prorgam
I. rész
HACSATURJÁN: KARD TÁNC
BRAHMS: V. MAGYAR TÁNC
HUBAY: HULLÁMZÓ BALATON
ERKEL: PALOTÁS
MONTI: CSÁRDÁS
HORVÁTH Z: CIGÁNYTŰZ
ISMERETLEN SZERZŐ: CIMBALOMSZÓLÓ
ROSSINI: TELL VILMOS (nyitány)
BIZET: CARMEN
II. rész
J. STRAUSS: A DENEVÉR (nyitány)
J. STRAUSS: MENYDÖRGÉS ÉS VILLÁMLÁS
BRAHMS: I. MAGYAR TÁNC
CSAJKOVSZKIJ: A DIÓTÖRŐ - VIRÁGKERINGŐ
J. STRAUSS: ÉLJEN A MAGYAR
LISZT: II. MAGYAR RAPSZÓDIA
DINICU: A PACSIRTA
J. STRAUSS:RADETZKY INDULÓ
OFFENBACH: ORPHEUS AZ ALVILÁGBAN – Kán-kán
Művészeti vezető: „Buffó” Rigó Sándor
Manager: Beke Farkas Nándor
ARGOS Art Produkció
Vacsora folytatása a Pátria teremben.
Menü:
Előétel: Érlelt házisonka diós rokfortkrémmel, sáfrányos fehérboros körtével, kéksajt mousse-szal és lilahagymazselével
Leves: Dupla erőleves sonkás profiterollal
Főétel: Grillezett mangalica szűz kapros-paprikás vargányaraguval, francia rakott burgonyával, grillezett polentával, és baconbe tekert ceruzababbal
Desszert: Ír kávé nugáttorta fahéjas gesztenyehabbal
Vegetáriánus menü kérésre választható.
A vacsorát kísérő borok:
Hajósi Cabernet Sauvignon 2009
Hajósi Kékfrankos 2009
Kunsági késői szüretelésű Ezerjó 2011
Kunsági Sauvignon Blanc 2012
Szólj hozzá!