Budapest 2016. Nov. 05. (19:00)

A flamenco ezer arca – jótékonysági est


A flamenco ezer arca – jótékonysági est

Immár második alkalommal kerül sor arra, hogy a pesti flamenco közösség egy kiválaszott jótékonysági célt támogat az év végéhez közeledve, idén az est teljes bevételével az Igazgyöngy Alalpítványt támogatják.

Az Igazgyöngy Alapítvány a berettyóújfalui kistérségben segíti a szegénységben és mélyszegénységben élő gyerekek, családok integrációját oktatás, családgondozás és közösségfejlesztési tevékenységgel.

Andalúzia, a flamenco őshazája, egykor spanyolok, mórok, bizánciak, szefárd zsidók, vándorcigányok közös lakóhelye volt. Az évszázadokkal ezelőtt üldözött roma kolóniák otthonaiban ezen kultúrák zenei hagyományainak egybeolvasztásával született meg a flamenco. Innen a dél-spanyol műfaj hihetetlen sokszínűségének, feszességének, frissességének alapja. Az egykor kultúrális fúzió révén létrejött zenei világ a mai napig megőrizte nyitottságát, képes saját arcára formálni és beolvasztani a városi miliő zenei és táncművészeti hagyományait - a jazzt és a kortárs táncot -, ugyanúgy, mint népzenei tradíciót vagy a világzenei trendeket. Izgalmas, forrongó, friss, állandóan változó, ám mégis mindig ugyanazt a mélységet kínáló világ ez, ezerarcú. A jótékonysági flamenco est fellépői ennek a széles palettának néhány szeletét mutatják meg november 5-én a Fonó színpadán. A tradicionális flamencótól indulva a pesti flamenco élet neves előadói kalauzolják el a nézőket a hazai roma, az indiai tánc, a magyar néptánc, az elektronikus zene és a flamenco tánc találkozási pontjaira, s onnan vissza, a hagyományok magátólértetődő önfeledtségébe.

Az est fellépői:

Bajnay Beáta és Kiss Gergely Pekka
Bucsás Györgyi La Rubia és a Café Flamenco
A Casi Flamenco Böröcz Petrával és Váncza Dominikával
Vámos Veronika
Bajnay Beáta, Bucsás Györgyi La Rubia és Böröcz Petra tánccsoportjai

Tervezett jótékonysági programok: adományozás a helyszínen – az alapítvány vállalja az adományok elszállítását (tartós élelmiszer, jó minőségű gyerekruha, mikuláscsomag, csokoládé). Az Alalpítvány gondozásában helyi asszonyok használati tárgyakat készítenek. Amennyiben a Fonó hozzájárul, ők ezt ott árulnák.

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és...

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Pulóveres nyitóhétvége a Kobuciban

Homeopátia, homeopátia... Reméljük sem efféle, sem egyéb gyógyhatású szerekre nem szorulnak majd azok, akik részt vesznek a ma nyitó Kobuci Kert startprogramjain.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.
Új koncertek