Budapest 2014. Jun. 16. (16:00)

AERODROME FESTIVAL HUNGARY 2014


AERODROME FESTIVAL HUNGARY 2014

LIMP BIZKIT
ROB ZOMBIE
POWERMAN 5000
BATTLECROSS

A fesztivál időrendje:
16:00 – kapunyitás
17:00 – POWERMAN 5000
18:10 – BATTLECROSS
19:45 – ROB ZOMBIE
21:30 – LIMP BIZKIT

Megszületésekor az osztrák Rock am Ringként emlegetett Aerodrome olyan hatalmas neveket volt képes az országba csábítani, mint a Red Hot Chili Peppers, a Motörhead vagy a Metallica. Ezért is szolgált hatalmas örömmel, amikor 2013-ban kihirdették, hogy (immáron a cseh fővárosban, Prágában) a System of a Down, a NOFX és a Killswith Engage vezényletével újra életre hívják az eseményt, amely 2014-ben hazánkig is elér: június 16-án ugyanis a Budapest Park színpadán fog játszani a Limp Bizkit, Rob Zombie, a Powerman 5000 és a BATTLECROSS az első hazai Aerodrome Fesztiválon.

Ki ne emlékezne a nu-metal aranykorára, amikor minden hangfalból a Rollin’ dübörgött, a zenecsatornák előtt tízezrek csüngtek a My Way klipjén, és amikor a legtöbb fiatal elsőszámú álma az volt, hogy legalább egy órára Fred Durst lehessen? Nos, ezt a kiváló érát fogja megidézni a Budapest Park színpadán az elmúlt másfél évtized egyik legnépszerűbb zenekara, a Limp Bizkit – akiknek több tízmilliónyi eladott lemezt, számtalan nemzetközi slágert, maréknyi megbotránkoztató tettet és egy hatéves szünetet kellett maguk mögött hagyniuk ahhoz, hogy ma ismét teljes erőbedobással tündökölhessenek. A Limp Bizkit még a Papa Roach és a Korn mellett került a millenium rockzenéjének rivaldafényébe, ahol három elképesztő sikerű koronggal lett a kor nu-metáljának egyik úttörő éllovasa, mely pozíciót még számos esztendővel később is kiválóan sikerült megtartania. Az előző évtized közepén azonban csorba keletkezett a zenekar pályaívén: a csapaton belüli feszültségek ugyanis kényszerpihenőre küldték a Bizkit legénységét, ami egészen 2010-ig téli álomba merült – hogy aztán újra hatalmas óriásként emelkedjen fel a barlangjából. A három évvel ezelőtt megjelent visszatérő anyag, a Gold Cobra máig kitűnően példázza a bennük rejlő mérhetetlen energiát, és ha igazak a hírek, hamarosan egy újabb lemez fogja csillapítani a szenzációs banda rajongóinak étvágyát.

http://www.limpbizkit.com
http://www.facebook.com/limpbizkit

 

Rob Zombie neve korántsem számít újnak a metál rajongók körében, a Robert Bartleh Cummings néven anyakönyvezett, 1965-ös születésű zenész ugyanis már a 80-as évek óta aktív szereplője a nemzetközi rockéletnek. Hajdani bandája, az igen széles elismerésnek örvendő White Zombie egészen 1997-ig nyomta a zajos, modern heavy metált, négy elsöprő sikerű, összességében milliós példányszámot produkáló albumot megjelentetve – a csapat énekesének csillaga azonban még a feloszlást követően sem áldozott le. Rob ugyanis színészként, illetve horrorfilm-rendezőként is hírnevet szerzett magának, szólóelőadóként pedig még ezeknél is nagyobb csúcsokat volt képes meghódítani. Eddigi öt önálló lemezén ugyanis páratlanul fuzionálta a glam-, a sokk- és az indusztriális-rock világát, olyan nagyságok életművének szolgálva egyenes ági leszármazottal, mint Alice Cooper vagy Marilyn Manson. És mivel a teljes zenekarral megtámogatott Rob Zombie-show sajátos horror elemeiről és döbbenetes energiájáról híres, a Budapest Park közönségének is egészen biztosan leesik majd az álla az amerikai zenész produkciójától, akinek legutóbbi munkája 2013-ban jelent meg Venomous Rat Regeneration Vendor címmel.

Hétfő este a negyedik, kisegítő zenekar az amerikai thrash metal csapat, a Battlecross lesz.

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte –  és most Magyarországra jön

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte...

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál koncertekkel Budapest szívében

A Rocky Monday Közhasznú Egyesület 2024. április 26-28. között, a VI. ker. Dessewffy utca 39 előtti szakaszon immáron negyedik alkalommal szervezi meg az "EGYÜTT A ROCK & ROLL-ért" elnevezésű zenés fesztiválját.

Amikor mindenki szerző a zenekarban – idén is izgalmas témákkal jön a Dalszerző Expo

Idén hetedik alkalommal szervezi meg az Artisjus a DEX Songwriting Expót. A rendezvényt 2018-ban indította el a szerzői egyesület azzal a céllal, hogy hiánypótló kezdeményezésként támogassa az információmegosztást és kapcsolatépítést a dalszerzői közösségen belül, valamint lehetőséget teremtsen a szakmai fejlődésre.
Új koncertek