Budapest 2016. Dec. 03. (18:00)

APNOÉ - BINDE BÁCSI BARÁTAI - lemezbemutató koncert a MOMban!


APNOÉ - BINDE BÁCSI BARÁTAI - lemezbemutató koncert a MOMban!

APNOÉ
BINDE BÁCSI BARÁTAI
lemezbemutató koncert
2016. december 3. (szombat), 18.00, MOM Kulturális Központ

Binde bácsi a MOM Kulturális Központba látogat egy esti mulatság erejéig 2016. december 3-án. A 18 órakor kezdődő lemezbemutató koncerten az Apnoé zenekar legújabb, negyedik lemeze kerül terítékre. Az évek óta játszott gyerekműsor a kecskéit kereső pásztor régi történetét eleveníti fel megújult formában, közreműködik Csiba Julcsi népdalénekes és Fábián Szabolcs „Csutkó” táncos-mesemondó. A mesés zenei utazás során bebarangolhatjuk Nagy-Magyarországot az Őrségtől Erdélyig, frissítőként pedig az Apnoéra jellemzően színes, minden korosztálynak fogyasztható stíluskoktélt kapunk. Aki nem hiszi, járjon utána – na meg a kecskék után!

Egy kicsi, ám annál szebb ország egyik kis falujában, Magyarlakon él gondtalanul Binde bácsi. Annak ellenére, hogy minden vagyona két kicsi kecske, mégsincs oka panaszra: jól érzi magát a bőrében a hegyek-völgyek, erdők, patakok, no meg sok barátja között. Egyszer azonban hivatalos lesz egy lakodalomba, ahol a nagy mulatás fáradalmai közepette elalszik. Reggel, amikor felébred, nemcsak a násznépnek, de két kecskéjének is hűlt helyét találja: elindul hát, hogy nyomukra akadjon. Hosszú vándorlása során bejárja egész Magyarországot, sokféle emberrel, állattal és egyéb népséggel találkozik, sokféle kalandba bonyolódik, de a kecskék nyomát nem leli sehol. Egyszer aztán Erdélyben csatangolva Ördöngösfüzesre ér, ahol éppen lakodalom van, ahová régi jó szokás szerint meghívják, mint fáradt vándort. Itt aztán a sok viszontagságtól elgyötörten elalszik a mulatás kellős közepén. Amikor felébred, ott találja magát Magyarlakon, abban a lagziban, amelyikben a történet elején aludt el. Nagyon megörül, hogy a hosszú, hiábavaló vándorlás csak lidérces álom volt, és felszabadultan mulat tovább barátaival: két kecskéje is vidáman mekeg a muzsika ritmusára.

Az Apnoé meséjében felcsendülő népdalok jó része közismert, könnyen énekelhető dallam, a történetbe szervesen illeszkedő mondanivalóval. A mese helyszíneit, eseményeit a mesemondó Fábián Szabolcs szavai és a zenekar muzsikái jelenítik meg, igazodva a „pakulár-nóta” („amikor elvesztette a pásztor a juhait”) eredeti felépítéséhez: a gyors részek után mindig van egy lassú, mesélős, csöndes-ülős tétel is. 0-tól 106 éves korig bátran ajánlják minden korosztálynak.

A jelenlegi felállás:
Csiba Júlia – ének, vokál
Mesics György – hegedű, gitár, ének
Takács Gergely – gitár, koboz
Alasztics Balázs – szaxofon
Kovács Áron – basszusgitár
Kovács Gábor – dobok

Bár a tagok zenei múltja és irányultsága korántsem egységes, zenéjük alapvetően két elapadhatatlan forrásból, a magyar népzenéből és az örök rock’n’rollból táplálkozik, sajátos ötvözetet alkotva. Három lemezen is erőteljes sávokat hagyott már az általuk képviselt „powerfolk”: Forduló (2011. Folkbeats Records), Víganjárók (2014. Gryllus Kiadó) és a Hegylakó (2015.Gryllus Kiadó).

Legújabb lemezük is a Gryllus Kiadó gondozásában jelent meg.

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Hölgyeim és uraim, ő SLASH!

Hölgyeim és uraim, ő SLASH!

A Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators a "The River Is Rising – Rest of the World Tour ’24" keretében – 21 ország 32 városában lépnek fel...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Azahriah nem zárja skatulyába magát. Vagy de?

Skatulya I. címmel megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez időzítve tett közzé.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.
Új koncertek