Budapest 2015. Dec. 31. (22:45)

Az Amadinda együttes és Presser Gábor szilveszteri hangversenye


Az Amadinda együttes és Presser Gábor szilveszteri hangversenye

…megint zörren és megint zakatol…

Az Amadinda együttes és Presser Gábor szilveszteri koncertje

Vendég: Rúzsa Magdi

2015 szilveszterének éjszakáján az Amadinda és Presser Gábor immár tizenötödik alkalommal ünnepel együtt a közönséggel – ismét a megújult Zeneakadémia Nagytermében. Újra vidáman ZÖRRen és zakatol a „zenevonat” hegyen-völgyön át, bebarangolva a zenetörténet kimeríthetetlenül gazdag és változatos korszakait.

A már hagyománynak számító óévbúcsúztató–újévet köszöntő koncert egyik legfőbb vonzerejét azok a produkciók jelentik, melyek ritkán, vagy soha nem hangzottak még el, vagy kizárólag egyszer, ezen a koncerten hallhatóak. A közönség másfél évtizede tartó érdeklődésére jellemző, hogy a koncertek évről-évre telt házak előtt zajlanak, sokan már hetekkel-hónapokkal az újabb koncert előtt biztosítják helyeiket.

Az első rész hagyományosan az Amadinda repertoárjának legnépszerűbb darabjaiból épül fel. Az éjfél előtti perceket Johann Sebastian Bach zenéje, az utolsó óévi pillanatokat az Amadinda gongjainak zúgása tölti ki.

Míg a koncert első felét igen pontosan meg kell tervezni – hiszen elképzelhetetlen lemaradni az éjfél pillanatáról – a második rész már jóval kötetlenebb, időtartama függhet a közönség akaratától is. A második rész a megismételhetetlen pillanatoké. Az újév első produkciója hagyományosan egy Strauss polka, majd színpadra lép az est másik házigazdája, Presser Gábor. Az idei vendég a nagyszerű énekesnő, Rúzsa Magdi lesz, aki most első ízben szerepel a Zeneakadémián – egyúttal ez lesz első közös fellépése az Amadindával is. A számtalan ütőhangszerrel és zongorával felpakolt „jubileumi zenevonat” végül az erre az alkalomra áthangolt LGT számokkal ér a végállomásra.

A tavalyi évhez hasonlóan a koncert jegyárai között idén is szerepel a VIP-kategória – a boldog VIP-jegytulajdonosok a koncert után jegyük felmutatásával a Zeneakadémia színfalai mögött együtt ünnepelhetnek a fellépőkkel…

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Véget érnek a hosszú séták a sötétben: arrébb tolják a szervezők a Bánkitó Fesztivált

Véget érnek a hosszú séták a sötétben: arrébb...

Nagy a mozgás: nemrég számoltunk be, hogy a Szeláví és a Bujtor fesztivál is helyet változtat (link a cikk alján), most azt a hírt kaptuk, hogy a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

artist2watch: egymillió fontos bankjegy független zenészeknek

Független hazai előadók részére indít komplex támogatási programot a WMMD. A zenei disztribútor idén összesen 6 előadónak segít az előrejutásban – a közel egymillió forint értékű támogatás többek között klipkészítésre, fotózásra és marketingkommunikációs célokra fordítható.

Akik a hátukon viszik a zenét – könyv jelent meg a rockkoncertek roadjairól

Roadlegendák, legendás roadok címmel könyv jelent meg a hazai pop-rock színtér jól ismert technikusairól, azaz a roadokról. A kiadványt szombaton mutatták be a Rockmúzeumban.
Új koncertek