Budapest 2014. Dec. 31. (19:00)

Az Amadinda, Presser Gábor és Karácsony János szilveszteri hangversenyei


Az Amadinda, Presser Gábor és Karácsony János szilveszteri hangversenyei

…csak a zene, a zene, a zene kell…

2014 szilveszterén két koncerttel tér vissza a Zeneakadémiára az Amadinda és Presser Gábor, hogy Karácsony Jánossal erősítve ismét együtt ünnepelhessen a közönséggel.

2014 szilveszterének éjszakáján az Amadinda és Presser Gábor több év után visszatér a megújult Zeneakadémia nagytermébe, hogy a közönséggel együtt ünnepeljen. Ismét útjára indul a „zenevonat”, vidáman zakatolva hegyen-völgyön át, bebarangolva a zenetörténet kimeríthetetlenül gazdag és változatos korszakait.

A már hagyománynak számító óévbúcsúztató-újévet köszöntő koncert egyik legfőbb vonzerejét azok a produkciók jelentik, melyek ritkán, vagy soha nem hangzottak még el, vagy kizárólag egyszer, ezen a koncerten hallhatóak. A közönség csaknem másfél évtizede tartó érdeklődésére jellemző, hogy a koncertek évről-évre telt házak előtt zajlanak, sokan már hetekkel-hónapokkal az újabb koncert előtt biztosítják helyeiket.

Az első rész hagyományosan az Amadinda repertoárjának legnépszerűbb darabjaiból épül fel. Az éjfél előtti perceket Johann Sebastian Bach zenéje, az utolsó óévi pillanatokat az Amadinda gongjainak zúgása tölti ki.

Míg a koncert első felét igen pontosan meg kell tervezni – hiszen elképzelhetetlen lemaradni az éjfél pillanatáról – a második rész már jóval kötetlenebb, időtartama függhet a közönség akaratától is. A második rész a megismételhetetlen pillanatoké. Az újév első produkciója hagyományosan egy Strauss polka, majd színpadra lép az est másik házigazdája, Presser Gábor. Az idei sztárvendég a legutóbbi, 2006-os zeneakadémiai szilveszterhez hasonlóan Karácsony János lesz. Az idén 30 éves Amadinda, Presser és Karácsony együttműködése immár negyedszázados: 1989. júnus 2-án léptek együtt először színpadra ugyanitt a Drum Street Blues bemutatója alkalmából, melyet Presser Gábor az együttesnek komponált. A számtalan ütőhangszerrel, zongorával és gitárral felpakolt „zenevonat” – fergeteges utazás után az erre az alkalomra „áthangolt” LGT számokkal ér a végállomásra.

Újdonság, hogy a 22:45 órakor kezdődő koncert jegyárai között idén a VIP-kategória is szerepel – a boldog VIP-jegytulajdonosok a koncert után jegyük felmutatásával a Zeneakadémia színfalai mögött együtt ünnepelhetnek a fellépőkkel…

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és...

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Pulóveres nyitóhétvége a Kobuciban

Homeopátia, homeopátia... Reméljük sem efféle, sem egyéb gyógyhatású szerekre nem szorulnak majd azok, akik részt vesznek a ma nyitó Kobuci Kert startprogramjain.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.
Új koncertek