Budapest 2014. Apr. 29. (19:00)

Bábel Klára és a Sounds of Bábel koncertje


Bábel Klára és a Sounds of Bábel koncertje

Később megszerezte egyetemi diplomáját. Hárfa tanulmányait 10 évesen kezdte, majd kitüntetéssel diplomázott. 2007-ben felvételt nyert a brüsszeli Koninklijk Conservatoriumba, 2008-ben különdíjat kapott a IV. Vera Dulova hárfaversenyen Moszkvában. 2010-ben Artisjus díjjal tűntették ki, 2010-ben, 2011-ben, és 2013-ban is elnyerte a Fischer Annie Zenei Előadóművészeti Ösztöndíjat. 2009-ben a MÁV Szimfonikusokhoz, 2010-ben pedig az MR Szimfonikusokhoz nyert próbajátékot. 2007 óta a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem doktoriskolájának hallgatója. Több alkalommal vett részt mesterkurzusokon Párizsban, Moszkvában, Niceben. Rendszeresen ad szóló-, és kamarakoncerteket Magyarországon, és a 2001-től megálmodott Sounds of Bábel koncertek művészeti vezetője. A koncertek alkalmával nemcsak a szóló hárfa irodalmat ismerheti meg a közönség, de elkalandozva a jazz világába igazán színes repertoárt hallhatunk kiváló művészekkel együttműködve. Szakács Ildikóval, és Bársony Bálinttal már évek óta nagy szeretettel dolgozik.

Szakács Ildikó első tanára Adrigán Judit volt, a Szent István Zeneművészeti Szakközépiskolában. 2007-ben végzett a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem énekművész-tanár szakán kitüntetéssel Pászthy Júliánál és Mazalin Wandánál. Tagja a Bel-Canto Operatársulatnak, ahol ismert operák keresztmetszeteiben énekel főszerepeket. Számos európai országban (Anglia, Franciaország, Lengyelország, Németország, Szlovákia) és a tengerentúlon (Canada, USA) is vendégszerepelt. 2007 őszén a New York-i Carnegie Hall Weill Recital Halljában adott szólóestet a La Gesse Foundation szervezésében M. Mussorgsky és D. Argento műveiből. 2010-ben és 2011-ben elnyerte a Fischer Annie előadóművészi ösztöndíjat. 2011-ben döntőbe jutott a szegedi Armel operaversenyen, amelynek köszönhetően több alkalommal is énekelte Gilda szerepét a plseńi operaház Rigoletto-előadásain Alföldi Róbert rendezésében. A 2012/13-as évben a Magyar Állami Operaház magánénekese. Bársony Bálint Artisjus és Fonogram díjas szaxofonművész, zeneszerző. A komolyzenei és a jazz tanulmányokból érkezett művész már több műfajban is kipróbálta magát. Több, mint 10 évig alkotott a popzenében, majd „Sunshine Jazz” c. albumukkal 2010 legjobb jazz albuma díját nyerték el, lemezük már a megjelenés napján platinalemez lett. ATűztánc c. magyar népzenei elemekből álló nagyszínpadi show-ja a tavaly nyári Székely Vágtán is nagy sikert aratott. Star Jam Session néven 8 éve kezdett örömzenei koncertsorozatba, ahol stílushatárok nélkül szárnyalhatnak a művészek a harmóniák-melódiák mezején.

„Crossover” koncertsorozatának a belvárosi Rózsavölgyi Szalon ad otthont, ahol a klasszikus zenétől a népzenéig kalandozik neves vendégművészek társaságában. Legújabb lemeze a Hangold Újra! kezdeményezés gyümölcse, aminek célja, hogy az együtténeklés és zenélés öröme minden gyermek számára elérhető és átélhető legyen. Rendszeresen tart kurzusokat és szervez hangszersimogatókat, mert fontosnak tartja a zene és a hangszerek megszerettetését a gyermekekkel. Jelenleg egy szving-játékon dolgozik zeneszerzőként, az Amerikai Komédia idén tavasszal debütál a színpadon. Együttműködése Bábel Klára művésznővel azt bizonyítja, hogy a népzene híd a különböző zenei műfajok között.

A koncert műsora:

Grandjany: Fantázia egy Haydn témára
Smetana-Trenecek: Moldva
Tchaikovsky: Évszakok – Május
Piazzolla: Verano Porteno, Milonga del Angel, Libertango
Gershwin dalok
Bernstein dalok
Népdal feldolgozások szaxofonra és hárfára

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek