Budapest 2016. May. 22. (18:00)

Babra zenekar, Vlatko Stefanovski Trió


Babra zenekar, Vlatko Stefanovski Trió

Folk delicatess a városban

Helyszín: Várkert Bazár – Öntőház udvar

Borkóstolók: Az udvarban egész nap válogatott pincészetek borait kóstolhatják a látogatók.

18.00 Vendégváró házigazda: Babra zenekar

19.00 VLATKO STEFANOVSKI TRIÓ
Makedóniát a zenei világban a 7/8-ról, a páratlan ritmusokról ismerik meg, ennek a zenei világnak a legismertebb gitáros szólistája Vlatko Stefanovski, aki triójával lép fel. Fellépéseiket mindenhol teltházak kísérik. Vlatko sikerének legfontosabb oka, hogy egész pályafutása alatt meggyőző muzikalitással és ragyogó technikai tudással újította meg a balkáni népzenei hagyományokat, és volt képes megtalálni az egyensúlyt a tradicionális formák és a kortárs dzsessz között.
20.30 Shantel & Bucovina Club Orkestar – Viva Diaspora Tour 2016
A Bucovina Club maga a balkáni őrület. Szédületes tempójú ritmusok, szerb, bolgár, román, roma és török muzsikák némi elektronikával, programozott alapokkal megtámogatva, bővérű menyecskék, ugrálás a DJ-pult tetején, a nekivadult közönség talán még bankjegyeket is dugdos a mixerbe. Shantelnek óriási szerepe van abban, hogy a balkáni zene meghódította a klubokat, de az Outkast és a Basement Jaxx hangmintái, a Gogol Bordello jóvoltából a stadionokat és a Borat révén a mozikat is. Ez utóbbihoz kapcsolódik, hogy Shantel állította össze a Fallal szemben rendezője, Fatih Akin Oscar-díjra nominált filmjének, az Auf der andern Seitének a zenéjét is.

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Hölgyeim és uraim, ő SLASH!

Hölgyeim és uraim, ő SLASH!

A Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators a "The River Is Rising – Rest of the World Tour ’24" keretében – 21 ország 32 városában lépnek fel...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Azahriah nem zárja skatulyába magát. Vagy de?

Skatulya I. címmel megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez időzítve tett közzé.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.
Új koncertek