Budapest 2017. Apr. 01. (19:00)

Balogh Tamás Quartet feat. Nagy Lili - Jazz itt!


Balogh Tamás Quartet feat. Nagy Lili - Jazz itt!

Alig múlt húsz éves Balogh Tamás, de már közel tíz éve intenzíven zenél, jelenleg Binder Károly növendéke a Zeneakadémia Jazz Tanszékén.

A kistarcsai zeneiskolában a dob volt az első hangszere, ám hamarosan ráébredt, hogy erőteljesebben vonzza a zongora és a zeneszerzés. Tizennyolc éves volt, amikor 2011-ben, kétévnyi zongorázás után zenekarával megnyerte a Marosvásárhelyi Nemzetközi Jazz Versenyt, és a legjobb szólista díját is megkapta. Egy évvel később a Magyar Jazz Szövetség által rendezett zeneszerző és hangszerelő versenyen „Bomboloni Blues” című száma a „Legjobb combo hangszerelés” díját kapta meg, 2013 őszén pedig megnyerte a rangos, Vukán György által alapított Creative Art díjat. 2013 novemberében felléphetett a Vukán György tiszteletére rendezett Last Message koncerten a Művészetek Palotájában, ahol idén januárban mesterével, Binder Károllyal is játszott. Zenekarában, a Balogh Tamás Quartetben Hidász Tamás dobol, aki 2013-ban a Marosvásárhelyi Jazzfesztivál legjobb dobosa címét nyerte el; Fonay Tibor hódmezővásárhelyi születésű bőgős pedig 2014-ben Junior Prima díjban részesült. Az együtteshez most a dalszerzőként és dalszövegíróként is aktív Nagy Lili csatlakozik, aki másodéves hallgató a Kodolányi János Főiskola előadóművészet-jazz ének szakán, s 2016 márciusában elnyerte a legjobb énekesnek járó díjat egy Romániában rendezett Nemzetközi Jazzfesztiválon.

Balogh Tamás Quartet: Balogh Tamás (zongora, billentyűk); Ludányi Tamás (szaxofon); Fónay Tibi (basszusgitár); Hidász Tamás (dob)Vendég: Nagy Lili (ének)
 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek